van der Horst

Hockenheim: Nabeschouwing van Red Ant Racing

Een week na de verplaatsing richting de Red Bull Ring voor de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux in de Ardennen, stond het Red Ant Racing team dit weekend opnieuw aan de start van een manche van het Belcar Endurance Championship, de tweede al van het seizoen en ditmaal op de Hockenheimring in Duitsland. Het team maakte er een quasi perfect weekend van met een tweede plaats in de klasse GTA en een zege in GTB, naast beide poleposities. Over twee weken is Red Ant Racing weer van de partij tijdens de derde wedstrijd van het nationale uithoudingskampioenschap, maar dan op de legendarische omloop van Spa-Francorchamps in de Ardennen.
Red Ant Racing is één van de jongere teams in de nationale autosport en dit seizoen zien we de structuur van de familie Redant in twee hoogstaande competities.

“Vorige week waren we inderdaad op de Red Bull Ring in Oostenrijk voor de tweede meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux”, legt teammanager Bert Redant uit. “Het was de comeback van Xavier Maassen na zijn afwezigheid door corona en ook Ad Geerts reed zijn eerste wedstrijden van het seizoen. Beide stonden er op het podium dus ook daar keerden we tevreden terug. Voor de merkencup van Porsche is het nu wachten tot midden juli alvorens we weer in actie schieten. Op 10 en 11 juli zijn we te gast in Zandvoort, tijdens de ADAC GT Masters.”

Belcar in Hockenheim

Meer naar het noorden, in Hockenheim stond afgelopen weekend dan weer een wedstrijd van het Belcar Endurance Championship op het programma, met een sterk resultaat voor het team met basis in Zaventem.

“Het was tijd voor een kleine revanche”, lacht Ayrton Redant. “Ik heb de polepositie neergezet in de GTA-klasse en startte zo op de eerste rij en in de wedstrijd hebben we eigenlijk altijd een kans op de zege behouden, maar er was één team net iets sneller over de hele drie uur. Maar we zijn tevreden met onze tweede plaats, zeker na het mindere resultaat in de opener van het seizoen in Zolder. Op deze manier houden we onze kansen in de titelstrijd gaaf.”

De jonge Kobe De Breucker reed in het gezelschap van zijn teamgenoten Davy Vandekerckhove en Sven Van Laere naar een mooie zege in GTB en een elfde plaats algemeen en was dan ook tevreden over zijn debuut in de Porsche Cayman: “Natuurlijk, alleen zou het leuker zijn met wat meer directe concurrenten in bij voorkeur dezelfde wagens. Ik ben ook erg te spreken over mijn onthaal in het team van de familie Redant, je kan hier groeien en veel leren als jonge rijder. Ik kijk alvast naar de volgende wedstrijden uit.”      

De volgende race van het Belcar Endurance Championship vindt plaats op 5 en 6 juni in Spa-Francorchamps.

Persbericht Red Ant Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 24 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Hockenheim.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons