van der Horst

Hockenheim: 47 deelnemers voor de GT4 European Series

Kenny Herremans bij de V8 Racing Camaro GT4
Kenny Herremans bij de V8 Racing Camaro GT4
Na de zomerpauze herneemt de GT4 European Series op het circuit van Hockenheim op 2 en 3 september. Een startgrid bestaande uit 47 wagens toont nogmaals aan dat het kampioenschap dit jaar de wind in de zeilen heeft. Onder de deelnemers bij de rijders ook onze landgenoten Antoine Potty, Kenny Herremans en Rodrigue Gillion.
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4
Xwift Racing Events - Toyota GR Supra GT4
Tijdens de donderdagtrainingen voor de 24 Hours of Zolder bracht Xwift Racing Events twee Toyota’s GR Supra GT4 op de baan, een wit en een zwart exemplaar. De “zwarte” wagen nam niet deel aan de etmaalrace, dat was immers het exemplaar dat gebruikt wordt in de GT4 European Series en zwaar beschadigd raakte tijdens de vorige manche. De Toyota werd hersteld en Zolder diende als roll out om te zien of alles aan de wagen perfect werkte vooraleer die richting Hockenheim vertrok. Daar komt de wagen in actie in de handen van Antoine Potty en Etienne Chéli.

Racing Spirit of Léman - Aston Martin Vantage GT4
Racing Spirit of Léman - Aston Martin Vantage GT4
Ook Kenny Herremans komt weer aan de start met de Camaro GT4 van V8 Racing. Onze landgenoot wist heel wat kilometers te rijden in een Cayman GT4 gedurende de 24 Hours of Zolder en pakte er zelfs de zege in de GTB klasse. Wie ook vol vertrouwen richting Hockenheim kan vertrekken is Rodrigue Gillion. Hij zat vorig weekend tijdens de 24 Hours of Zolder immers mee op de winnende Porsche van August by NGT. Uit de eerste grote zege kan hij heel wat vertrouwen putten. In de GT4 European Series bestuurt hij echter een Aston Martin Vantage GT4 van het Racing Spirit of Léman team.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op dinsdag 29 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons