van der Horst

Hockenheim: Corvette wint Race 1 - Jaminet/Renauer dichter bij titel

Callaway Competition - Corvette C7 GT3-R
Callaway Competition - Corvette C7 GT3-R
De Callaway Competition Corvette C7 GT3-R van Daniel Keilwitz en Marvin Kirchhöfer heeft Race 1 van de ADAC GT Masters seizoensfinale op Hockenheim gewonnen. Kirchhöfer had zich als derde gekwalificeerd maar kon na de chaotische start de Land Motorsport Audi R8 LMS GT3 van Sheldon en Kelvin van der Linde en de Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R van kampioenschapsleiders en polesitters Robert Renauer en Mathieu Jaminet voorbijgaan om gecontroleerd naar de zege te rijden en de kansen op de titel gaaf te houden. Keilwitz en Kirchhöfer schuiven op naar de tweede plek in de puntentelling en verkleinen hun achterstand van 17 tot 10 punten.
Herbert Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Herbert Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Porsche rijders Renauer en Jaminet ruilden hun pole in voor P2 aan de meet, daarmee breiden ze hun voorsprong verder uit aangezien Markus Pommer en Maxi Götz (Mann Filter HTP Mercedes-AMG GT3) 'slechts' vierde werden. De knalgele Mercedes startte als vierde en finishte als vierde, maar moest daarvoor wel alles uit de kast halen nadat de wagen bij de start terugviel naar P7. Een ontketende Götz zette in de slotfase de Land Motorsport van Kelvin van der Linde nog zwaar onder druk, maar de Zuid-Afrikaanse broers konden de laatste podium plek nog veiligstellen. Pommer en Götz kijken daardoor aan tegen een achterstand van 10 punten, net als Corvette-rijders Keilwitz en Kirchhöfer. De van der Lindes moeten morgen 16 eenheden goedmaken op Renauer en Jaminet om kampioen te worden.

Dries Vanthoor werd knap achtste met de EFP by TECE Audi die hij deelt met Florian Spengler, terwijl Adrien De Leener en Klaus Bachler als twaalfde over de meet kwamen met de KüS Team75 Porsche. Frédéric Vervisch kwam niet aan rijden toe nadat teamgenoot Nikolaj Rogivue een aanzienlijke crash veroorzaakte bij de start.

Foto's: ADACSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 22 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim ADAC.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons