van der Horst

Hockenheim: De beurt aan Tim Joosen en Steve Vanbellingen

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing heeft ook de tweede race voor de Supercar Challenge op de Hockenheimring gewonnen maar in tegenstelling tot zaterdag toen Tom Boonen won ging de zege ditmaal naar ploeggenoten Tim Joosen en Steve Vanbellingen. Tom Boonen kreeg problemen met de benzinedruk op de Norma tijdens een vroege safety car-periode en eindigde ditmaal achteraan het veld. Chris Voet en Bart van den Broeck namen revanche na de pech op zaterdag en wonnen de Sport-divisie met hun Peugeot RCZ Cup.
  • LTF
Max Aschoff  - Ginetta Nissan G58
Max Aschoff - Ginetta Nissan G58
Geen Alex Cascatau en Alain Berg op de grid van de tweede race, na de sortie van Berg in race 1 kwam de Norma niet meer aan de start. De strijd in de CN-klasse beperkte zich tussen de twee Norma’s van Deldiche Racing. De Ginetta van Max Aschoff startte opnieuw vanop de pole maar moest al vroeg in de race de Norma van Tim Joosen voorbij laten en even later viel de Ginetta stil op de piste wat een safety car-periode uitlokte. Tijdens die safety car-periode viel Tom Boonen, op dat moment in tweede stelling stil.

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Bij de herstart begon het te regenen en de Norma van Joosen ging rond op de gladde piste waarop de Lamborghini van Bob Herber de koppositie overnam. De piste droogde al snel weer op en Joosen herwon al snel de eerste positie. Bij de pitstop nam Steve Vanbellingen het stuur over van Joosen en zag de Ligier LMP3 van Schell naderen, maar die zou door een tijdstraf van 30 seconden, omdat de wagen op de grid te laat op zijn vier wielen stond, de tweede plaats nog verliezen aan Bob Herber. Peter Posavac eindigde met de BMW Z3 GT3 op de vierde plaats voor de Zilhouette van Max Tubben.

Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Traxx Racing Team - Peugeot RCZ Cup
Bart Arendsen werd mooi zesde met de BMW 1 serie en won de Supersport 1-divisie. In de Supersport 2-divisie was de zege voor de tweede maal voor de Radical SR01 van Robin en Jerome Greenhalgh. Chris Voet en Bart van den Broeck wisten met hun Peugeot RCZ Cup de hele race de Zilhouettes achter zich te houden en wonnen op overtuigende wijze de Sport-divisie.

Foto's: Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zondag 23 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Hockenheim.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons