van der Horst

Hockenheim: De regerende kampioenen grijpen de macht

Van der Linde-Niederhauser (Rutronik Audi)
Van der Linde-Niederhauser (Rutronik Audi)
Kelvin van der Linde en Patric Niederhauser zijn de winnaars van de tweede ADAC GT-confrontatie van het weekend in Hockenheim. Met hun Audi R8 LMS Evo van Rutronik Racing waren ze op het podium niet de enige vertegenwoordigers van het merk met de vier ringen. Max Hofer en Christopher Haase (Land Motorsport), maar ook Mirko Bortolotti en Rolf Ineichen (WRT) eindigden in de top 3.
  • Circuit Zolder
Polesitter Steijn Schothorst kon met zijn Lamborghini Huracan GT3 van Grasser Racing Team niet lang genieten van zijn startpositie. De jonge Nederlander moest het in de openingsmeters afleggen tegen een vastbesloten Mirko Bortolotti (Audi WRT) en Kelvin van der Linde (Audi Rutronik). Ook Christopher Haase (Audi Land Motorsport) profiteerde van de wanorde om voorbij Schothorst te glippen. Die drong nog even aan, maar toen teamgenoot Tim Zimmerman het stuur overnam, was de zaak in kannen en kruiken voor de constructeur uit Ingolstadt.

ADAC GT Masters - Hockenheim
ADAC GT Masters - Hockenheim
Kelvin van der Linde en Patric Niederhauser reden naar de overwinning en worden zo ook de nieuwe leiders in het kampioenschap. De Zuid-Afrikaan en de Duitser zijn ook de regerende kampioenen in de ADAC GT Masters. Ze tellen vier punten voorsprong op Porsche-rijders Christian Engelhart en Michael Ammermüller (SSR Performance), de winnaars op zaterdag die een dag later geen punten konden sprokkelen. Luca Stolz en Maro Engel (Mercedes Toksport WRT) scoorden wel nog twee punten en volgen zo op zeven eenheden van de leiders in de tussenstand.

De andere Audi R8 LMS van WRT, met aan het stuur Dries Vanthoor en Charles Weerts, kwam onder meer door een drive through niet in het stuk voor. Het Belgische duo staat zevende in de puntenstand. Niels Lagrange haalde weer de meet niet, een klapband zorgde ervoor dat de race van de GR Grasser Lamborghini vroegtijdig eindigde.

Het ADAC GT Masters-peloton blijft in Duitsland, aangezien de vierde manche van het seizoen gepland staat op 3 en 4 oktober op de Sachsenring. De Red Bull Ring, Zandvoort en Oschersleben sluiten 2020 af.

Foto's: ADACSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in ADAC GT Masters op zondag 20 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim ADAC.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons