van der Horst

Hockenheim: Deldiche Racing met drie wagens in Supercar Challenge

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Het seizoen 2021 is ondertussen goed en wel onderweg en Deldiche Racing staat alweer voor een tweede raceweekend in amper twee weken tijd. Het team trekt daarvoor richting de Duitse Hockenheimring, een circuit op goed drie uur rijden van ons land, waar onder meer ook de F1 en het DTM vaak te gast zijn. Deldiche Racing neemt er dit weekend deel aan twee wedstrijden van 60 minuten in het kader van de Supercar Challenge, één van de meest vooraanstaande kampioenschappen in de Benelux en dat met maar liefst drie Norma M20FC. Het kampioenschap biedt al jaren een mix van prototypes, GT-wagens en toerwagens en staat steeds garant voor mooie startvelden. Later dit seizoen zien we de Supercar Challenge ook in ons land, zowel in Zolder als op Spa-Francorchamps.
  • STX Motorhomes
Al jaren zien we Deldiche Racing regelmatig in de Supercar Challenge een gastoptreden maken, maar dit seizoen is het kampioenschap van Dick Van Elk de hoofdmoot van het uitgebreide programma, dat ook het Belcar Endurance Championship, de Ultimate Series en een aantal races voor historische wagens omvat. Waar de open prototypes bij de opener van het seizoen van de Supercar Challenge in Zandvoort, nog niet waren toegelaten, is dat nu in Hockenheim wel het geval en dus zet Deldiche Racing maar liefst drie wagens in.

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Jim De Cock (Teammanager): “Ons openingsweekend in het Belcar Endurance Championship verliep wat met hoogtes en laagtes, het potentieel was er zeker voor Thomas (Piessens), Tom (Boonen) en Sam (Dejonghe), maar een nukkige benzinepomp gooide roet in het eten. Er had zeker meer ingezeten, want ons ritme lag erg goed. We hebben die bladzijde omgeslagen en trekken nu met drie wagens richting Duitsland. In de #611 zal Tom Boonen het solo doen, dat kan gezien de lengte van de races, die 60 minuten bedraagt. In de #621 delen Tim Joosen en Steve Vanbellingen de Norma M20FC en in de #610 zien we Luc De Cock en Sam Dejonghe. We hopen uiteraard op een sterk resultaat, maar opgepast de tegenstand zal er staan, met onder meer bolides van de eerste generatie LMP3 en nog andere CN-prototypes, maar bijvoorbeeld ook diverse BMW Z3 GT3. De verscheidenheid van de Supercar Challenge maakt het kampioenschap zeer aantrekkelijk en wij kijken dan ook erg naar het weekend uit.”

De vrije trainingen en kwalificaties van de Supercar Challenge staan vrijdag op het programma, de wedstrijden zijn voor zaterdag (10u25) en zondag (12u50) voorzien. 

Persbericht Deldiche RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op vrijdag 21 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Hockenheim.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons