van der Horst

Hockenheim: Drie podiumplaatsen waaronder een zege voor Nigel Bailly in de Ultimate Cup

CMR - Bentley Continental GT3
CMR - Bentley Continental GT3
Samen met zijn team CMR heeft Nigel Bailly besloten om het seizoen af te sluiten in de Ultimate Cup Series en niet verder te gaan in de Fanatec GT World Challenge Europe. Na een eerste deelname aan de Ultimate Cup in Misano, nam Bailly dit weekend in Hockenheim deel aan de GT Hyper Sprint races en het minst dat men kan zeggen met succes. De CMR Bentley won de endurance race en eindigde tweede en derde in de sprintraces.
Podium endurance race Hockenheim
Podium endurance race Hockenheim
Op vrijdag stonden al de twee sprintraces van de GT Hyper Sprint cup op het programma. In de eerste wedstrijd kwam de CMR Bentley Continental GT3 van Nigel Bailly als tweede over de finishlijn na de Ferrari 488 GT3 van Edoardo Barbolini. Giovanni Scamardi (Porsche 992) eindigde op de derde plaats, Amaury Bonduel (Lamborghini Super Trofeo) sloot de race af op de negende plaats. In de tweede race over tien ronden eindigde Bailly als derde na Sebastien Lajoux (Porsche 992) en Luca Demarchi (Ferrari 488 GT3). Didier Glorieux (Porsche 992) eindigde net naast het podium, Bonduel kwam niet aan de start. In de endurance race over 28 ronden ging de zege naar Nigel Bailly die de Ferrari 488 GT3 van Demarchi/Barbolini en de Porsche 992 van Glorieux vooraf. Lajoux/Scamardi sloten de race af op de vierde plaats.

Foto's: Nigel Bailly FBDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 19 september 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons