van der Horst

Hockenheim: Drudi en Feller winnen race 1 - Vervisch en Baert bezorgen Audi de dubbel

Tresor Orange1 - Audi R8 LMS Evo II
Tresor Orange1 - Audi R8 LMS Evo II
Mattia Drudi en Ricardo Feller (Tresor Orange 1 Audi #40) wonnen vanmidddag in Hockenheim de eerste GT World Challenge Europe-wedstrijd. Drudi nam in de tweede wedstrijdhelft de bovenhand over Nicolas Baert, die dankzij een goede openingsstint van Frédéric Vervisch en een snelle pitstop van Comtoyou in de Audi #12 de leiding had genomen. De derde plaats ging in extremis nog naar Albert Costa en Thierry Vermeulen (Emil Frey Racing Ferrari #69).
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Vermeulen, zoon van Max Verstappen's manager Huub, ging op twee bochten van het einde immers nog voorbij aan Dries Vanthoor (WRT BMW #32) om zo een podiumplek te pakken. Net als Comtoyou werkte het WRT-team een snelle pitstop af om zo Vanthoor en Charles Weerts vanop een tiende startplek naar voren te krijgen, zij slaagden er zelfs eveneens in om nog vóór de van pole vertrokken VSR Lamborghini #60 (Pepper, Perera) weer naar buiten te rijden.

#32 WRT BMW - Vanthoor - Weerts
#32 WRT BMW - Vanthoor - Weerts
WRT won ook de Gold-klasse met Krütten en Williams (#30), die zelfs als vijfde algemeen finishten. Drie plaatsen verder vochtten teamgenoten Valentino Rossi en Maxime Martin (#46) zich nog terug tot P8, één plaatsje beter dan de Dinamic Porsche #54 van Adrien De Leener. Gilles Magnus (Comtoyou #21) van zijn kant reed goed vooraan mee in de eerste wedstrijdhelft maar de Audi zakte in handen van Finlay Hutchison weg in het klassement. Louis Machiels (AF Corse Ferrari #52) kwam zelfs helemaal niet aan rijden toe, Andrea Bertolini moest al vroeg in de race een spinnende Lamborghini voor hem ontwijken en ging daarbij zelf van de baan.

UPDATE: Na de race werd Vermeulen bestraft voor het duwen van de BMW van Dries Vanthoor, waarop de derde plaats alsnog naar de WRT BMW #32 ging.

Foto's: Geert Franquet & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zaterdag 2 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons