Hockenheim: Dubbel voor Peugeot in race 2 – Belgen in de top tien

Maxime Potty - Team WRT VW Golf GTi TCR
Julien Briché (JSB Compétition Peugeot 308) heeft in Hockenheim de tweede race voor het TCR Europe kampioenschap gewonnen voor merkgenoot Aurélien Comte die uitkomt voor het Belgische DG Sport. Maxime Potty (WRT Volkswagen Golf Gti) die in de eerste race nog op het podium eindigde pakte ditmaal de zesde plaats, Gilles Magnus (Comtoyou Racing Audi) kwam als negende over de lijn.
Julien Briché - JSB Compétition Peugeot 308
Julien Briché nam bij de start de leiding en stond die niet meer af. Aurélien Comte rukte ondertussen op en ging al vroeg in de race voorbij Jessica Bäckman (Target Competition Hyundai) naar de tweede plaats. Jessica Bäckman wist de derde plaats te behouden, een première voor een vrouw in de TCR Europe, zij ging haar broer Andreas vooraf. Santiago Urrutia (WRT Audi) won het duel om de vijfde plaats van Maxime Potty. Om de zevende plaats werd er hevig gevonden tussen Luca Engstler, Josh Files, Gilles Magnus en Tom Coronel die in die volgorde finishten. Files behoudt de leiding in de puntenstand terwijl Magnus zakt naar de derde plaats achter Briché.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zondag 26 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheimring.