van der Horst

Hockenheim: Elite 1: Anthony Kumpen eindigt race 1 op het podium

Borja Garcia - Racers Motorsports Ford Mustang
Borja Garcia - Racers Motorsports Ford Mustang
Borja Garcia (Racers Motorsport Ford Mustang) heeft de eerste NASCAR Whelen Euro Series race op de Hockenheimring gewonnen. De Spanjaard leidde van start tot finish en dat niettegenstaande aandringen van Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS), die hem gans de race onder druk zette. Frederic Gabillon (Tepac RDV Compétition Ford Mustang) legde beslag op de laatste podiumplaats. Stienes Longin (PK Carsport Chevrolet SS) eindigde op de zevende plaats.
Alon Day (CAAL Racing Chevrolet SS) had de snelste tijd gereden in de kwalificatie, maar moest tien plaatsen achteruit op de grid als straf voor een contact bij de vorige race te Brands Hatch. Garcia erfde de pole en nam na de start resoluut de leiding. Anthony Kumpen kwam echter terug op de Spanjaard en zette hem onder druk, maar Garcia kraakte niet en behield de koppositie. De race kende een vroegtijdig einde wanneer Carlo Alberto Forte (Alex Caffi Motorsport Toyota Camry) en Eric De Doncker (Motorsport 98 Ford Mustang) op elkaar inreden. De Doncker moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis, maar stelt het goed. Alon Day kwam nog terug tot de vierde plaats achter Gabillon, Salvador Tineo Arroyo (CAAL Racing Chevrolet SS) werd vijfde en won de Junior Trophy. Gianmarco Ercoli finishte als zesde en tweede Junior net voor Stienes Longin die de derde werd in de Junior Trophy. Thomas Ferrando, Wilfried Boucenna en Jean Baptiste Simmenauer maakten de top tien vol.

Foto: NASCAR Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 29 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheimring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons