van der Horst

Hockenheim: Elite 1: Anthony Kumpen wint race 2

Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet SS
Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet SS
Deze zondag sloot de tweede race van de Elite 1 het reguliere seizoen van de NASCAR Whelen Euro Series af. De zege ging naar Anthony Kumpen (PK Carsport Chevrolet SS), die Alon Day (CAAL Racing Chevrolet SS) versloeg in na en bloedstollend duel. Voor Kumpen is het al de tiende NASCAR zege, een record. Na de vakantie gaat het seizoen verder met de semi finals op de Autodromo di Franciacorta op 16 en 17 september. In de tussenstand leidt Garcia met 8 punten voorsprong op Kumpen.
  • Dreamdrive
Start race 2 Elite 1 Hockenheim
Start race 2 Elite 1 Hockenheim
Day ging als leider de eerste ronde in gevolgd door Kumpen en Salvador Tineo Arroyo (CAAL Racing Chevrolet SS). Day en Kumpen bouwden langzaam een voorsprong uit en het werd al snel duidelijk dat de strijd om de zege zich toespitsen tot een duel tussen beide rijders. Maar in ronde acht maakte Day een klein foutje waardoor hij van de ideale lijn afging, Kumpen profiteerde onmiddellijk van de fout van zijn tegenstander, ging hem voorbij en stond de koppositie niet meer af. De Belg won met een voorsprong van 0.498 seconde.

De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Frederic Gabillon (Tepac RDV Compétition Ford Mustang), in de laatste ronde ging hij voorbij Salvador Tineo Arroyo (CAAL Racing Chevrolet SS). Christophe Bouchut kwam als vijfde over de lijn voor Borja Garcia (Racers Motorsport Ford Mustang), de winnaar van zaterdag. Stienes Longin (PK Carsport Chevrolet SS) pakte de zevende plaats en werd tweede in de Junior Trophy na Tineo Arroyo.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 30 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheimring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons