van der HorstTotal 2' Hours of Spa

Hockenheim: Gilles Magnus verliest titel op een schandalige manier

Gilles Magnus
Gilles Magnus
De vijfde en laatste meeting van de Formula Renault NEC vond plaats in Hockenheim en die finale draaide voor onze landgenoot Gilles Magnus op een nachtmerrie uit. Tijdens de door regen verstoorde kwalificaties was de Antwerpenaar het slachtoffer van een kleine schuiver, om later gehinderd te worden door de rode vlag. Beter dan een 12de en 14de startplaats zat er voor de races op zaterdag niet in. In de eerste van twee races zou de leider in het kampioenschap de kansen op de titel verliezen door een verkeerde beslissing van de wedstrijdleiding.
Gilles Magnus @ Hockenheim
Gilles Magnus @ Hockenheim
Gilles Magnus: “Ik lag op kop van de rijders die het volledige NEC kampioenschap betwisten en dus voor mijn concurrenten in de titelstrijd. Het liep goed tot ik op enkele minuten van het einde van de wedstrijd een drive through kreeg omwille van het overschrijden van de limieten van de piste. Dat was echter geheel onterecht, maar ik kon niet anders dan de straf uitzitten omdat ik anders zou uitgesloten worden met zwarte vlag. Ik ben dus door de pitlane gereden en sloot achteraan weer aan, achter mijn rivaal Michael Benyahia en dat betekende enorm puntenverlies. De wedstrijddirecteur heeft naar onze versie van het verhaal geluisterd en de videobeelden bekeken en gaf toe dat ik nooit de limieten van de piste met mijn vier wielen heb overschreden. Ik heb altijd de regels gerespecteerd. Ze hebben dan hun excuses aangeboden en het is een Duitse wedstrijdcommissaris die de zaken verkeerd heeft ingeschat. Er kon echter niet op de beslissing worden teruggekomen. Er is in de regels van de FIA geen oplossing voor dit soort mistoestanden voorzien. Ik walg er echt van. Ik verlies mijn titel door een toegegeven fout van een wedstrijdcommissaris. Dat is gewoon puur onrecht. Door dit incident en de bestraffing, verloor ik 7 punten en ik word vicekampioen op 2 punten van de kampioen…”
 
Gilles startte tijdens de laatste race als 14de en werd nog 8ste...
 
Gilles Magnus: “Ik heb aangevallen en risico’s genomen. Halverwege was ik al tiende en ik reed in het zog van mijn tegenstander, maar hem aanvallen en voorbijgaan was onmogelijk. Ik begrijp niet goed waarom ik niet de snelheid van de andere weekends vond in Hockenheim… Ik ben heel het seizoen dominant geweest, maar hier liep het niet zoals verhoopt. We gaan met de mensen van mijn team, R-Ace GP, de gegevens analyseren. Ik ben droef, maar niets zal nog veranderen. Ik zal tevreden moeten zijn met de titel van vicekampioen in de Formula Renault NEC. Ik had op meer gehoopt, maar dit is ook niet niets. Het is ook belangrijk dat voor veel mensen in de paddock, die van de situatie op de hoogte zijn, ik de morele winnaar van het kampioenschap ben. Ik wil deze bladzijde nu zo snel mogelijk omdraaien en naar de toekomst kijken. Het doel is om de middelen te vinden om in de Eurocup Formula Renault 2018 uit te komen.”

Gilles Magnus Press

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zondag 8 oktober 2017.
  • Shopa

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons