van der Horst

Hockenheim: GTE Racing pakt eerste winst in Virtual Belcar

GTE Racing - Lamborghini Huracan Evo GT3
GTE Racing - Lamborghini Huracan Evo GT3
De eerste manche in de Virtual Belcar vond plaats op het virtuele Hockenheim en hoewel er genoeg animo was tijdens de race, reden Renzo Uylenbroeck en Maxim Van Den Hove met hun GTE Racing Lamborghini zorgeloos naar de winst. Het duo kon profiteren van de vele opgaves, waardoor uiteindelijk de leiding in hun schoot viel en het deze niet meer uit handen gaf. Valkyrie esports X met Nolan Lemeray en Amaury Bonduel tikte als tweede aan, terwijl JWS Motorsport met Matthias Maas en Jorn van den Acker het laagste podiumtrapje bezette.
Flemish Simsports Yellow - Porsche 911 GT3 Cup
Flemish Simsports Yellow - Porsche 911 GT3 Cup
Vooral in het openingsuur waren de Lamborghini's in Belcar 1 zeer gewaagd aan elkaar. Toch was het opvallend dat sommige teams het voortouw namen. Dat was echter buiten GTE Racing gerekend, dat aanvankelijk geregeld de leiding wisselde met Valkyrie esports X. Maar aangezien GTE Racing op een andere pitstop strategie zat dan hun tegenstander stond Uylenbroeck en Van Den Hove niets meer in de weg voor de winst. Belcar 2 leek in de openingsfase weer een kolfje naar de hand te worden van Boudewijn Kuster en Vince Peeters in de JWS Motorsport Porsche, totdat zij ook problemen kenden en de leiding in handen kwam van Christof Raes en Hans Poelmans voor Flemish Simsports Yellow. Kuster probeerde in het laatste uur terug aansluiting te vinden, maar een fout op tien minuten van het einde zorgde ervoor dat Raes onbezorgd een eerste klasse-overwinning bij de Porsche's bemachtigde. Optica by DynamiXX met Gregory Vranckx, Ruben Vanbuel en Kobe Claes vervolledigden het podium.

THETA Network eSports - BMW M4 GT4
THETA Network eSports - BMW M4 GT4
In Belcar 3 reden Thomas Stockmans en Olivier Vanherk een vrij onzichtbare race in hun THETA Network eSports BMW, maar dat was genoeg om toch de eerste overwinning van het seizoen te claimen. Aan de meet hadden zij maar liefst 41 seconden voorsprong op de Flemish Simsports Black Porsche van Diego Haems, Sebastian Keijmel en Robin Deville. Bram Bellemans en Abel Court in de BRAAB Porsche vervolledigden de top drie. Olivier Bultynck en Stefan Calbrecht namen al snel de leiding in Belcar 4 en de SimDistrict TCR Green by BMS eSport Audi gaf de leiding niet meer uit handen. De zusterwagen, SimDistrict TCR Orange by BMS eSport van Robin van Gog en John Bruins, eindigde op een tweede plaats, terwijl CCTS E-SPORTS BELCAR van Ronny Heyman, Philip Vliegen en Laurens Cloots als derde over de meet bolde.

Nu hebben de heren een maandje rust vooraleer de teams en piloten zich moeten opladen voor de volgende ronde op 28 mei, dan trekken zij richting het virtuele Spa-Francorchamps.

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 1 mei 2021.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons