Hockenheim: Indrukwekkend debuut van Nico Verdonck in de ADAC GT4 Germany

Ring Racing - Toyota GR Supra GT4
Nico Verdonck mocht samen met Antoine Potty de Ring Racing Toyota GR Supra GT4 laten debuteren in de ADAC GT4 Germany serie. Tot tweemaal toe kwam de wagen in aanmerking voor een podiumplaats maar door telkens een fout bij het team liepen onze landgenoten tweemaal het podium mis.
In de eerste race nam Verdonck de start vanop de vijfde positie. Al snel rukte hij op naar de tweede plaats en even later schoof hij door naar de koppositie. Maar nadat Potty het stuur had overgenomen kreeg de wagen een drive through voor een te korte pitstop. De Toyota viel terug naar de derde plaats maar werd alsnog na de race een tweede maal bestraft voor unsafe rijgedrag achter de safety car en teruggezet naar de elfde plaats. In de tweede race nam Potty de start en deed dat van op de polepositie. In de race viel hij wel terug naar de derde plaats en bij de pitstop ging het team weer in de fout, opnieuw was de pitstop te kort waardoor de wagen een straftijd kreeg opgelegd en terugviel naar de zesde positie.

Razoon - More Than Racing - KTM XBow GT4
De zege in de eerste race ging na een geanimeerde wedstrijd naar de KTM X-Bow GT4 van Leo Pichler/Leon Wassertheurer. De overige podiumplaatsen waren voor de Team Zakspeed Mercedes-AMG van Jan Marschalkowski/Theo Nouet en de Team Allied Racing Porsche 718 Cayman GT4 van Paul-Aurel König/Joel Sturm. In de tweede race nam de Porsche van König/Sturm revanche en won de race voor de Dörr Motorsport Aston Martin Vantage GT4 van Nico Hantke/Ben Dörr en de Overdrive Racing Porsche 718 Cayman GT4 van Stefan Bostandjiev/Pavel Lefterov.

Foto's: ADAC GT4 Germany

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in ADAC GT Masters op maandag 25 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim ADAC.