van der Horst

Hockenheim: Jagen op Gilles Magnus

TCR Benelux
TCR Benelux
Met twee ontzettend spannende races had de TCR Benelux op de Hungaroring de mooist mogelijke seizoensstart. Volgend weekend staat een ander historisch autosportcircuit op het programma voor de 11 deelnemers in het Benelux-kampioenschap voor toerwagens.
Hoewel de schier eindeloze rechte stukken in 2002 plaats moesten ruimen voor een meer technisch tracé, geniet de Hockenheimring bij onze Duitse buren nog steeds heel wat naam en faam. De deelnemers aan de TCR Benelux, die opnieuw deel zullen uitmaken van het TCR Europe-peloton, werken er twee races-in-de-race af. Beide wedstrijden beloven opnieuw heel spannend te verlopen.
 
Rookie Gilles Magnus maakte in Hongarije een sterke indruk door met zijn Audi RS 3 LMS van Comtoyou Racing naar een derde en een tweede plaats te rijden. De jonge rijder van het RACB National Team trekt dan ook geheel onverwacht als leider in de tussenstand richting Hockenheim.

“Het is een circuit dat ik goed ken, en waar ik tegelijk goede en slechte herinneringen aan overhoud”, stelt de Antwerpenaar. “In 2017 verloor ik er de titel in de Formule Renault NEC, na een – naar mijn mening onterechte – beslissing van de wedstrijdleiding. Maar dat heb ik vorig jaar mooi rechtgezet, door er de GT4 Sprint Cup Europe te winnen! Het is een circuit dat me wel ligt, en waar ik al altijd goed voor de dag kon komen. Bij de pre-seizoenstests die we er met Comtoyou Racing hebben afgewerkt bleek ik ook snel. Maar ik besef terdege dat testritten en een raceweekend weinig met elkaar te maken hebben. We zijn heel erg gemotiveerd, maar we moeten ook realistisch blijven: het niveau ligt er heel hoog en men mag niet vergeten dat ik een debutant in de toerwagenracerij ben. Ik probeer mezelf dus voor te houden dat mijn belangrijkste doel punten scoren wordt, zonder echt aan veel meer te denken.&rdq uo;
 
In de tussenstand gaat Gilles Magnus drie rijders van het Luxemburgse Autodis Racing by Target vooraf: de Serviër Dusan Borković, de Slovaak Mat’o Homola en de Brit Josh Files. Aan het stuur van hun Hyundai i30 N TCR zal er opnieuw met het drietal rekening moeten worden gehouden. Hetzelfde geldt voor de Fransman Julien Briché, in Hongarije winnaar van Race 2. Met zijn Peugeot 308 TCR verdedigt hij opnieuw de kleuren van JSB Compétition. De jonge Lilou Wadoux (Peugeot 308 TCR), jongste rijder van het peloton, komt ook uit voor het team uit Amiens, net zoals de andere amazone Marie Baus-Coppens. Die komt echter in actie met haar Cupra Leon en hoopt minder door de pechduivel te worden geplaagd dan in Boedapest.
 
Heel wat rijders zullen in Hockenheim uit zijn op revanche. De Nederlandse ster Tom Coronel, die wegens FIA WTCR-verplichtingen in Hongarije verstek moest geven, begint zijn seizoen in Hockenheim, aan het stuur van de Honda Civic TCR van Boutsen Ginion Racing. Bij Team WRT moesten zowel de Belg Maxime Potty (VW Golf GTI TCR) als de Uruguayaan Santiago Urrutia (Audi RS 3 LMS TCR) in Hongarije een keer voortijdig de strijd staken en ze moeten nu al een tandje bijsteken om in de titelstrijd te blijven. Hetzelfde geldt evenwel ook voor de Fransman Aurélien Comte, aan de start met een Peugeot 308 TCR van het team DG Sport Compétition. De strijd belooft dus bijzonder bewogen te worden.
 
In tegenstelling tot het Hongaarse weekend wordt de Duitse manche over drie dagen afgewerkt. De vrije trainingen (tweemaal 30 minuten) worden op vrijdag (11u10 en 16u40) afgewerkt, de kwalificaties op zaterdag om 10u05 (in twee sessies, de tweede is voor de 12 snelste rijders van Q1). De eerste race volgt dan om 14u40. Op zondag wordt de start voor de tweede race om 11u35 gegeven, waarbij voor het vormen van de startgrid de top-10 van de kwalificaties wordt omgekeerd. De races kunnen live worden gevolgd op www.tcr-series.tv/europeen op de site van RTBF Auvio www.rtbf.be/auvio. Mis ze niet, want het spektakel belooft groots te zijn!

Perbericht TCR BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op vrijdag 24 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheimring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons