van der Horst

Hockenheim: Larry ten Voorde is kampioen Porsche Carrera Cup Deutschland

Triomf voor Team GP Elite
Triomf voor Team GP Elite
Het werd een Hollands feestje op de Hockenheimring vorig weekend. Loek Hartog (Team GP Elite) won op zaterdag de voorlaatste race van de Porsche Carrera Cup Deutschland, de dag erna was de zege in de zestiende race van het seizoen voor landgenoot Larry ten Voorde (Team GP Elite). Met deze zege pakte ten Voorde de titel terwijl Hartog op de tweede plaats eindigde in het kampioenschap. Bovendien pakte Team GP Elite de titel bij de teams.
  • Prospeed Competition
Loek Hartog
Loek Hartog
De eerste race eindigde met een volledig Nederlands podium, Hartog won de race voor Huub van Eijndhoven en ten Voorde. Alle drie rijders komen uit voor het Nederlandse Team GP Elite. Morris Schuring (FACH AUTO TECH) was best of de rest terwijl de top vijf werd afgesloten door Theo Oeverhaus (CarTech Motorsport Bonk). Deze laatste verzekerde zich met dit resultaat van de titel bij de rookies.
 
Team GP Elite boven in de Porsche Carrera Cup Deutschland
Team GP Elite boven in de Porsche Carrera Cup Deutschland
Larry ten Voorde won op zondag zijn zevende race van het seizoen en kroonde zich tot kampioen. Hartog pakte de tweede plaats en hees zich zo naar de tweede plaats in de eindstand ten koste van Porsche-Junior rijder Bastian Buus (Allied-Racing). Harry King (Allied-Racing) legde in de eindstand beslag op de vierde plaats. De derde plaats in de race was voor Alexander Tauscher (Huber Racing), zijn eerste podium in de cup.

Foto's: Porsche Carrera Cup Deutschland
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 24 oktober 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons