van der Horst

Hockenheim: Lucas Auer houdt titelstrijd open met nog één race te gaan

Podium race 1 Hockenheim
Podium race 1 Hockenheim
Met een zege in de eerste race van de DTM in Hockenheim reduceert Lucas Auer (Team WINWAED Mercedes-AMG) zijn achterstand in het kampioenschap tot slechts twee punten op Sheldon van der Linde (Schubert Motorsport BMW M4) die als tweede finishte. De Zuid-Afrikaan mag dan nog van geluk spreken dat hij zo hoog eindigde nadat hij pas als zestiende was vertrokken. Het gespreksonderwerp na de race was weer de vele crashes die de race ontsierden.
Sheldon van der Linde - Schubert Motorsport BMW M4
Sheldon van der Linde - Schubert Motorsport BMW M4
Lucas Auer startte van op de pole en reed van daaruit naar de zege, zijn tweede van het seizoen. Sheldon van der Linde reed de zesde tijd maar een penalty na een inbreuk van zijn team zette hem terug op de zestiende startplaats. Van der Linde wist zich echter gestaag op te werken en eindigde alsnog tweede. Marco Wittmann (Walkenhorst Motorsport BMW M4) pakte de laatste podiumplaats.

Maar nog meer aandacht dan naar de uitslag zelf van de race ging naar de crashes die weeral de race ontsierden. In de openingsronde ging Arjun Maini (HRT Mercedes-AMG) van de baan wat resulteerde in een eerste safety car periode. Na de herstart ging het al mis in de eerste bocht waar Rolf Ineichen (GRT Lamborghini), Clemens Schmid (GRT Lamborghini) en Marius Zug (Attempto Audi) in elkaar haakten en nog in dezelfde ronde reden ook Thomas Preining (Team Bernhard Porsche) en David Schumacher (WINWARD Mercedes-AMG) op elkaar in en wat verder deden Ricardo Feller (ABT Audi) en Dennis Olsen (SSR Porsche) hetzelfde. Schumacher, Olsen en Ineichen werden afgevoerd naar het ziekenhuis voor een check-up. De wagen van Schumacher geraakt al zeker niet opgelapt voor de race op zondag.

Foto's: DTM Media Team
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 8 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons