van der Horst

Hockenheim: Marciello en Boguslavskiy winnen race 2 - Comtoyou wederom tweede

Winst voor Marciello en Boguslavskiy in Hockenheim
Winst voor Marciello en Boguslavskiy in Hockenheim
Na de opgave gisteren pakten kampioenschapsleiders Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy (Akkodis Mercedes #88) revanche door vanmiddag de tweede Sprint-wedstrijd in Hockenheim winnend af te sluiten. Hun derde zege al dit seizoen, Marciello versloeg in de beginfase de vanaf de eerste startrij vertrokken Audi's van Patric Niederhauser (Saintéloc #25) en de winnaar van gisteren Mattia Drudi (Tresor Orange 1 #40). Een sterke openingsstint van Christopher Haase (#11 - teamgenoot Lucas Légeret) en een snelle pitstop bezorgden Comtoyou een tweede podiumplaats in evenveel dagen.
Valentino Rossi en Maxime Martin
Valentino Rossi en Maxime Martin
De derde en vierde plaats waren ook voor Audi, met Saintéloc #25 en Tresor Orange 1 #40. Die laatste was weliswaar vanaf de pole positie begonnen maar een straf van vijf seconden sloeg de Audi dus wat terug. Daarchter de beste Belgen, Dries Vanthoor en Charles Weerts in de WRT BMW #32 op de vijfde stek. Twee plaatsen verder kwam Valentino Rossi in de #46 als zevende binnen, ondanks een sterke openingsstint van Maxime Martin slaagde de #32 erin om hun teamgenoten tijdens de verplichte pitstop nipt te kloppen.

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Adrien De Leener (Dinamic Porsche #54) pakte wederom punten met de achtste plaats. Nicolas Baert en Frédéric Vervisch (Comtoyou Audi #12) kwamen na een sterke tweede plaats gisteren niet verder dan P13 na pas een achttiende kwalificatietijd van Baert. Teamgenoot Gilles Magnus bracht de derde wagen (#21) drie plaatsen lager binnen maar kon samen met Finlay Hutchison wel beslag leggen op de tweede plek in de Gold-klasse achter de Boutsen VDS Audi van Panis/di Folco. Louis Machiels kwam vandaag gelukkig wel aan rijden toe, hij en Andrea Bertolini stuurden de AF Corse Ferrari #52 naar P28.

Foto's: SRO, Geert Franquet, Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in GT World Challenge Europe Sprint op zondag 3 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons