van der Horst

Hockenheim: Marco Wittmann wint - Sheldon van der Linde kampioen

Sheldon Van der Linde
Sheldon Van der Linde
Voor aanvang van de laatste race van het seizoen in Hockenheim kwamen er nog vier piloten in aanmerking voor de titel. Sheldon van der Linde (Schubert Motorsport BMW) moest in de punten finishen en vooral voor Lucas Auer (Mercedes-AMG Team Winward) eindigen om kampioen te worden. De overwinning in de race ging naar Marco Wittmann (Walkenhorst Motorsport BMW), voor René Rast (Team Abt Audi) en Van der Linde. Aan dit resultaat had de Zuid-Afrikaan genoeg om de titel te pakken.
  • Skylimit Events
Marco Wittmann - Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT3
Marco Wittmann - Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT3
In tegenstelling tot zaterdag verliep de zondagrace rustiger, aangezien er tevens ook maar liefst acht piloten niet meer aan de start verschenen. Vooraan werd het vooral een duel tussen Rast en Wittmann. De eerste, die overigens zijn laatste race voor Audi reed en vanaf de pole mocht starten, verloor de leiding aan de BMW-piloot. Het ging er zo hevig aan toe dat het af en toe zelfs tot een contact kwam. Rast ging uiteindelijk dan toch terug voorbij Wittmann, maar een fout van de Audi-piloot zorgde ervoor dat de BMW opnieuw voorbij geraakte om zo richting de winst te rijden.

Kelvin Van der Linde feliciteert broer Sheldon
Kelvin Van der Linde feliciteert broer Sheldon
Ondertussen was van der Linde vanaf een zesde plaats gestart, maar hij kon zich opwerken naar de derde plaats. Vandaar controleerde de Zuid-Afrikaan zijn race en dus ook het kampioenschap, gezien voornaamste uitdager Auer pas als elfde startte en in de tweede helft van het race niet verder geraakte. Hiermee heeft de DTM zijn allereerste Zuid-Afrikaanse kampioen. Auer wordt vice-kampioen, met vier punten voorsprong op Rast.

Foto's: DTM Media Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 10 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons