van der Horst

Hockenheim: Maxime Oosten wint beide races BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Maxime Oosten voor Fred Caprasse
Maxime Oosten voor Fred Caprasse
Er was niets in te brengen dit weekend tegen Maxime Oosten dit weekend tijdens de beide races voor de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. De Bas Koeten Racing piloot was de snelste in de kwalificatie en won beide races. JJ Motorsport eindigde in de twee races aan de voet van het podium. Enig minpuntje in een verder perfect verlopen weekend, slechts dertien wagens vonden de weg naar de Hockenheimring.
Maxime Oosten was het best weg bij de start van de eerste race maar achter hem kwamen Dirk Warmerdam (Bas Koeten Racing) en Giovanni Scamardi (JJ Motorsport) met elkaar in contact. Warmerdam kon nog verder rijden maar verloor tijd maar voor Scamardi was de race voorbij. Fred Caprasse (JJ Motorsport) lag even op de tweede plaats maar een oprukkende Warmerdam en  Willem Meijer (Xwift Racing Events) gingen nog aan hem voorbij. Caprasse besloot de race als vierde achter Oosten, Warmerdam en Meijer. Max Veels (Ferry Monster Autosport) sloot de top vijf af. De Belgium Racing BMW van Joeri Janssens en Steven Brams sloot de race af op de tiende plaats.

Oosten was eveneens de sterkste in de tweede race en reed alweer van bij de start op kop. Caprasse reed achteraan in op Meijer en kreeg daarvoor een drive through waardoor hij terugviel naar de achtste positie. Meijer zou later in de race de strijd staken. Na de pitstops lag Oosten nog steeds op kop voor Veels en Warmerdam. Jayden Post (Ferry Monster Autosport) en Scamardi vochten het onder elkaar uit voor de vierde positie tot Post wijd ging en ook nog een plaats verloor aan Caprasse. De posities wijzigden niet meer tot aan de finish. De Belgium Racing BMW werd ditmaal negende.

Foto: BMW M2 CS Racing Cup Benelux
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op maandag 16 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Hockenheimring.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons