van der Horst

Hockenheim: Mick Schumacher is de nieuwe formule 3 kampioen

Mick Schumacher
Mick Schumacher
Mick Schumacher (Prema Racing) had zaterdag op de Hockenheimring genoeg aan een tweede plaats in de tweede race voor het FIA F3 European Championship om zich tot de nieuwe kampioen te kronen op één race van het einde van het seizoen. In de eerste race kiep het voor Schumacher fout in de eerste ronde zodat hij zijn titelambities nog even moest opbergen tot later, maar een tweede plaats na Jüri Vips (Motopark) in de tweede wedstrijd verzekerde de zoon van Michael Schumacher van de titel.
Mick Schumacher - Prema Racing
Mick Schumacher - Prema Racing
Schumacher vertrok slechts van de zevende plaats in de eerste race en een contact in de eerste ronde met Marcus Armstrong wierp hem terug nog verder in het klassement. Twee safety car periodes lieten de Duitser toe om terug aansluiting te vinden met het peloton, maar zijn kansen op een goede klassering waren verkeken. Guan Yu Zhou (Prema Racing) won de race voor Robert Shwartzman (Prema Racing), Jüri Vips (Motopark), Alex Palou (Hitech GP) en Dan Ticktum (Motopark).

Jüri Vips - Motopark
Jüri Vips - Motopark
In de tweede race wisselden de posities vooraan niet niettegenstaande een nieuwe safety car periode. De van op de pole vertrokken Jüri Vips (Motopark) won de race maar voor Mick Schumacher (Prema Racing) volstond het om zijn tweede positie vast te houden om zich te verzekeren van de titel gezien Ticktum niet verder kwam dan een zevende plaats. Ralf Aron (Prema Racing) vervolledigde het podium terwijl de top vijf werd vol gemaakt door Jehan Daruvala (Carlin) en Robert Shwartzman (Prema Racing). Shwartzman kroonde zich bovendien tot rookie kampioen.

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 13 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons