van der Horst

Hockenheim: Paffett kampioen ondanks zes op zes van Rast

Gary Paffett (Mercedes) voor René Rast (Audi)
Gary Paffett (Mercedes) voor René Rast (Audi)
Een zesde (!) zege op rij van René Rast kon niet verhinderen dat Gary Paffett deze namiddag in Hockenheim de titel binnenhaalde. Liefst dertien jaar na zijn eerste titel mag de Brit dus opnieuw vieren, hij had aan een derde plaats vandaag genoeg om vier punten bonus te behouden op concurrent Rast. Mercedes neemt zo dus in stijl afscheid van de DTM. Paul di Resta, die ook een hele tijd in de running leek voor de titel, werd vandaag pas veertiende voor het merk met de Ster, hij behield wel alsnog de derde plek in de eindstand.
Wittmann - Rast - Paffett
Wittmann - Rast - Paffett
Rast nam in zijn Audi een sterke start en stootte meteen door naar de leiding ten nadele van de BMW van Marco Wittmann. Hij kon een klein kloofje slaan met zijn landgenoot terwijl titelrivaal Paffett zich settelde op een veilige derde plaats. Na de pitstops veranderde aan het leidende trio niets, in de laatste fase van de wedstrijd waren enkele Audi's, in de vorm van Nico Müller en Robin Frijns, snel onderweg. Ze probeerden nog iets te forceren om merkgenoot Rast aan een tweede opeenvolgende titel te helpen maar ze geraakten maar tot respectievelijk de vierde en vijfde plaats.

Philipp Eng - BMW Team RBM
Philipp Eng - BMW Team RBM
Dit ten nadele van de RBM BMW van Bruno Spengler, die terugzakte van P4 naar P6 door de oprukkende Audi's. Het team van Bart Mampaey zag wel alle drie de wagens in de punten eindigen met een achtste plaats voor Phillip Eng en een negende stek voor Joel Eriksson.

Foto's: Arne Simons & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 14 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons