van der Horst

Hockenheim: Penalties ontnemen V8 Racing Camaro de zege

Start race 2 Hockenheim
Start race 2 Hockenheim
De V8 Racing Camaro van Dante Rappange en Kenny Herremans was de enige wagen die een vuist kon maken tegen de overmacht van de Porsche’s Cayman op het circuit van Hockenheim. Bij het ingaan van de pit window lag de Camaro die van op de pole startte zelfs op kop, maar na een geslaagde pitstop werd de wagen bedacht met een penalty van 5 seconden voor het overschrijden van de track limits en één van 11 seconden wegens een te korte pitstop. Die straf was voldoende om de Camaro de zege te ontnemen, Dante Rappange en Kenny Herremans werden uiteindelijk nog zesde.
We kregen in Hockenheim vier Porsche Cayman’s bij de eerste vijf geklasseerde wagens van race 2. Alleen de V8 Racing Camaro leek in staat om een Porsche van de zege te houden maar de wedstrijdorganisatie besliste daar anders over. De zege ging zo naar de Allied-Racing Porsche Cayman van Alexander Hartvig en Nathan Schaap. De Team Speedcar Audi R8 LMS GT4 van Lariche/Consani wist zich op het einde van de race als enige te mengen tussen de Porsche’s en werd alsnog tweede voor de W&S Motorsport Porsche van Still/Kronberg, die de ProAm klasse won. De Aston Martin van Rodrigue Gillion kwam als 27ste over de finishlijn. DE Xwift Racing Events Toyota kwam, zoals eerder vermeld, niet aan de start van race 2.

Foto: GT4 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 3 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons