van der Horst

Hockenheim: PK Carsport: “Nieuw en interessant”

PK Carsport - Chevrolet SS
PK Carsport - Chevrolet SS
Dit weekend trekt de NASCAR Whelen Euro Series voor het eerst richting Hockenheim, waar op de 3,692 km lange omloop de vierde manche van het seizoen voor afgewerkt. Voor zo goed als iedere rijder is het een nieuw circuit, maar bij PK Carsport kijken ze heel erg uit naar de Duitse manche.
Het seizoen 2017 van de NASCAR Whelen Euro Series komt zo langzamerhand in de beslissende fase terecht. Na Hockenheim volgend weekend volgen in het najaar nog de halve finales in het Italiaanse Franciacorta en de finales in Zolder. Uiteraard willen de PK Carsport-rijders in de best mogelijke uitgangspositie naar die wedstrijden met dubbele punten trekken.

Dat is zeker het geval voor Anthony Kumpen, die als één van de weinigen in de huidige NWES al op de Hockenheimring gereden heeft. “Maar dat dateert wel al van 1996”, schatert de Hasselaar. “Toen reed ik het Duitse kampioenschap Formule Renault op de oude Hockenheimring, het hypersnelle circuit dat was uitgetekend in de bossen. Op de vernieuwde Ring heb ik nog nooit gereden.”

“Maar goed, het is altijd leuk en interessant een nieuw circuit te leren kennen”, vervolgt Kumpen. “Op donderdag heb ik het circuit al eens uitvoerig afgestapt en bovendien krijgen we hier twee uur extra vrije training. Dat moet voldoende zijn om de wagen helemaal af te stellen. Door onze ervaring op andere circuits kunnen we dit weekend al beginnen met een degelijke basis set-up, wat een goede uitgangspositie betekent.”

In de tussenstand staat Kumpen op de tweede plek, op 26 punten van leider Borja Garcia. “Als je het schrapresultaat in rekening brengt, zelfs maar 13”, licht Kumpen toe. “Garcia heeft wel nog geen enkel slecht resultaat laten optekenen, dus hij kan misschien wat extra risico’s nemen. Ik mik in ieder geval op een podiumplek in beide races, liefst voor Garcia uiteraard.”

PK Carsport - Chevrolet SS
PK Carsport - Chevrolet SS
Stienes Longin heeft zich ondertussen uitgebreid op de uitstap richting Hockenheim voorbereid. “Uren en uren heb ik op de simulator gesleten”, stelt de jonge Leuvenaar, die zondag zijn verjaardag met een goed resultaat hoopt te vieren. “Ik weet uit ervaring dat zoiets wel wat helpt, je weet op zijn minst hoe het circuit draait en keert. Ik heb het gevoel dat deze omloop me zal liggen. Hier kan je nog relatief veilig de limiet opzoeken, wegens de grote uitloopstroken. Niet zoals op Brands Hatch, waar de vangrails veel dichter bij het asfalt staan.”

“Ik mik zoals steeds op een plek bij de eerste vijf”, licht Longin zijn ambities toe. “Als ik op een podiumplaats kan jagen, zal ik het uiteraard niet laten. Indien ik er in slaag om hier twee goede resultaten te behalen, dan kan ik misschien nog iets forceren in het kampioenschap.”

In Elite 2 trekt Guillaume Dumarey vol optimisme richting de vierde NASCAR-meeting uit zijn carrière. “Ik ken het circuit helemaal niet, maar ik heb er een goed oog in”, aldus Dumarey. “Hoewel ik van mijn eerste oval-meeting in Venray heb genoten, voel ik me toch nog altijd meer thuis op een road course. Het zal de Europese racecultuur wel zijn. Daarom koester ik ook enige ambities. Een eerste overwinning, ik zie het helemaal zitten.”

De races van volgend weekend kunnen gevolgd worden via Fanschoice.tv (http://bit.ly/nweslive).

PK Carsport PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 28 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheimring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons