Hockenheim: Podiumplaats voor Maxime Potty in race 1

Josh Files - Target Competition Hyundai
Josh Files (Target Competition Hyundai) heeft op dominante wijze de eerste race voor de TCR Europe gewonnen. Achter de Brit werd er wel hard gestreden om de overige ereplaatsen en het was Luca Engstler (M1RA Hyundai) die uiteindelijk de tweede plaats inpikte. Onze landgenoot Maxime Potty (WRT Volkswagen Golf Gti) sloot de wedstrijd af op een mooie derde plaats. RACB National Team rijder Gilles Magnus (Comtoyou Racing Audi), die van op de eerste lijn van start ging, eindigde op de achtste plaats.
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS TCR
Files kwam van op de pole perfect weg maar Gilles Magnus, die de eerste lijn met de Brit deelde, miste zijn start  en viel terug naar plaats vier achter Engstler en Potty.  Een ronde later verloor Magnus nog eens twee plaatsen aan Peugeot rijders Julien Briché en Aurélien Comte. Verscheidene rijders moesten al snel het racetoneel verlaten na schade aan de wagen in verschillende race-incidenten. Santiago Urrutia (WRT Audi) die bij de start slecht was weggekomen was ondertussen aan een remonte begonnen en ging in de tiende ronde voorbij aan Magnus.

Santiago Urrutia - WRT Audi RS 3 LMS
In diezelfde ronde kwam de safety car de baan op nadat de Hyundai  van Mat’o Homola vast kwam te zitten in het grind van de Sachs Kurve, waardoor gans het veld terug bijeen gebracht werd. Bij de herstart verloor Magnus zijn zevende plaats aan Comte.Files won de race met 2,5 seconde voorsprong op Engstler, Potty werd derde en Briché en Andreas Bäckman (Hyundai) maakten de top vijf vol. Magnus finishte als achtste achter Urrutia en Comte. Magnus staat in de puntenstand nu tweede op 21 punten van Files.

Foto's: TCR Europe

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zaterdag 25 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheimring.