van der Horst

Hockenheim: Rast pakt titel na nieuwe zege

Rast pakte vandaag zijn derde DTM-titel
Rast pakte vandaag zijn derde DTM-titel
René Rast pakte vandaag in Hockenheim zijn derde DTM-titel op vier jaar tijd nadat hij titelrivaal Nico Müller klopte in de laatste race van het seizoen. De Duitser had de pole maar moest in de beginfase even de leiding laten aan merkgenoot Mike Rockenfeller. Müller kon na de verplichte pitstop ook even van de leiding proeven maar de frissere banden op de Audi van Rast gaven hem het voordeel en het duurde dan ook niet lang voor hij langs de Zwitser kwam. De laatste podiumtrede ging nog naar Jamie Green.
Jonathan Aberdein - BMW Team RBM
Jonathan Aberdein - BMW Team RBM
Rockenfeller, Robin Frijns en Loïc Duval completeerden de volledig Audi-gekleurde top zes. De snelste BMW kwam met Jonathan Aberdein wederom uit de stal van Racing Bart Mampaey, teamgenoten Sheldon Van der Linde en Philipp Eng zagen respectievelijk als negende en tiende de eindmeet. Voor WRT was het een dag om te vergeten, het trio Audi's kwam binnen als 12e, 13e en 14e.

Foto's: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 8 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons