van der Horst

Hockenheim: Robert Shwartzman wint finale

Podium finale race
Podium finale race
Robert Shwartzman (Prema Racing) heeft in Hockenheim de finale race voor het FIA F3 European Championship gewonnen. Shwartzman ging de nieuwe kampioen Mick Schumacher (Prema Racing) vooraf.
Robert Shwartzman - Prema Racing
Robert Shwartzman - Prema Racing
De zege van Shwartzman, die van op de pole was vertrokken, kwam nooit in gevaar. Schumacher daarentegen moest tot op het einde van de race de aanvallen van Alex Palou (Hitech GP) afweren om de tweede plaats veilig te stellen. Ralf Aron (Prema Racing) en Dan Ticktum (Motopark) maakten de top vijf vol.


Dan Ticktum - Motopark
Dan Ticktum - Motopark
Mick Schumacher sluit het seizoen af met een puntentotaal van 365, 59 punten meer dan Dan Ticktum. De Red Bull Junior rijder leidde de puntenstand in het begin van het seizoen maar moest daarna lijdzaam toezien hoe Schumacher zijn puntenachterstand wegreed en de leiding overnam. Robert Shwartzman was al zeker van de rookietitel en pakt bovendien de bronzen medaille. Jüri Vips en Marcus Armstrong volgen op respectievelijk de plaatsen vier en vijf.

Foto's: Racing International Photography
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 14 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons