van der Horst

Hockenheim: Stienes Longin zwaar teleurgesteld, Rocca nog in titelrace

Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet
Stienes Longin - PK Carsport Chevrolet
De rijders van PK Carsport verlieten het circuit van Hockenheim na afloop van de halve finales van de NASCAR Whelen Euro Series 2019 met gemengde gevoelens. Stienes Longin mag zijn titelambities zo goed als opbergen, Nicolo Rocca trekt als tweede in de Elite 1-tussenstand richting de finale op Circuit Zolder.
  • Powercars
Voor kampioenschapsleider Longin was het weekend nochtans goed begonnen: sterke tijden tijdens de vrije trainingen, tweede op de startgrid. “De wagen voelde uitstekend aan”, stelde de Leuvenaar achteraf. “Niet alleen over één ronde waren we snel, ik was er van overtuigd dat we ook in de races één en ander zouden kunnen laten zien.”

Helaas kreeg Longin daar nooit echt de kans toe. Al in de eerste bocht van de eerste race werd hij naast de baan getikt, na contact met PK  Carsport-teamgenoot Nicolo Rocca. “Ik weet dat er heel veel inkt zal vloeien over dat incident, en dat er heel veel zal over worden gepraat, maar eigenlijk is de conclusie eenvoudig”, stelt Longin sereen. “Ik had moeten weten dat hij zoiets zou proberen, en had daar rekening mee moeten houden.”

Nicolo Rocca - PK Carsport Chevrolet
Nicolo Rocca - PK Carsport Chevrolet
De aanrijding met Rocca was het begin van een reeks tegenslagen die Longins titelkansen helemaal om zeep hielpen. Eerst viel hij naar plaats zes terug, waardoor hij in het gewoel in het middenveld terecht kwam. Bij de vele herstarts zat hij nooit op een positie om plaatsen te winnen en als dat dan toch een keer lukte, werd de race onmiddellijk opnieuw geneutraliseerd en moest hij de positie teruggeven. De gifbeker moest helemaal worden geledigd toen Longin er door voormalig kampioen Day werd naast getikt.

“Hij is zich na de race onmiddellijk komen excuseren”, stelt Longin. “En ik heb die verontschuldigingen aanvaard. Iedereen kan een fout maken. Maar het zorgde er wel voor dat ik pas als 17de aan race 2 kon beginnen. Daar kon ik bij het uitkomen van de eerste bocht een zo goed als stilstaande wagen niet meer ontwijken, waardoor de voorkant van mijn wagen beschadigd werd. Veel kon ik zo niet meer forceren.”

Longin is realistisch genoeg om te beseffen dat zijn titelkansen nu enkel nog in theorie bestaan. “Als Hezemans en Rocca in Zolder twee keer uitvallen zou ik nog kampioen kunnen worden”, vat Longin samen. “Maar zo een dingen gebeuren niet. Ik ben zwaar teleurgesteld, ja. Vooral door de omstandigheden waarin alles is verlopen. Maar nu ben ik wel hypergemotiveerd om in Zolder mijn eerste zege te scoren.”

Nicolo Rocca tikte in Hockenheim twee keer als tweede aan, telkens achter Loris Hezemans. In de tussenstand heeft hij nu elf punten achterstand op de Nederlander en behoudt dus nog alle kansen om in zijn eerste seizoen bij PK Carsport met de rijderstitel te gaan lopen.

“We hadden de snelheid wel vandaag”, stelde de Italiaan. “Ik denk zelfs dat we sneller waren dan Hezemans, maar hij verdedigde heel sterk. Ik geraakte er niet voorbij, misschien moest ik volgende keer maar wat agressiever uit de hoek komen.”

Dylan Derdaele - PK Carsport Ford
Dylan Derdaele - PK Carsport Ford
Dylan Derdaele betaalde tijdens zijn eerste raceweekend voor PK Carsport wat leergeld en haalde bij geen van beide races de finish met de #98 Ford Mustang. In Elite 2 kwam het beste resultaat van Pol van Pollaert, die in de eerste race beslag legde op de elfde positie.


Het hele PK Carsport-team maakt zich nu op voor de spannende ontknoping van de NASCAR Whelen Euro Series, op 5 en 6 oktober tijdens het American Festival op Circuit Zolder. 

Persbericht PK Carsport



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons