van der Horst

Hockenheim: Thomas Preining wint race 1

Thomas Preining - Manthey EMA Porsche 911 GT3 R
Thomas Preining - Manthey EMA Porsche 911 GT3 R
Thomas Preining (Manthey EMA Porsche 911 GT3 R) heeft op de Hockenheimring de voorlaatste race van de DTM gewonnen. Hiermee neemt Preining een serieuze optie op de titel, de enige die hem die nog afhandig kan maken is Mirko Bortolotti (SSR Performance Lamborghini Huracan GT3 Evo), die op de vijfde plaats eindigde. Met de tweede plaats van Dennis Olsen is Manthey EMA wel al zeker van de titel bij de teams.
Manthey EMA domineerde de zaterdagrace, Preining vertrok van op de pole en reed gans de wedstrijd aan de leiding terwijl Dennis Olsen al bij de start opschoof naar plaats twee en deze ook wist te behouden tot aan de finish. Ricardo Feller (ABT Sportsline Audi R8 LMS GT3 EVOII) maakte voor de wedstrijd ook nog kans op de titel , maar in de race werd hij lang opgehouden op de vijfde plaats door Jack Aitken (Emil Frey Racing Ferrari 296 GT3). Uiteindelijk finishte Feller als vierde achter Christian Engelhart (GRT Lamborghini Huracan GT3 Evo), niet voldoede om zijn titelkansen gaaf te houden.

Foto: DTMDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 21 oktober 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim II.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons