van der Horst

Hockenheim: Tweemaal top tien voor Glenn Van Parijs in Porsche Carrera Cup Deutschland

Glenn Van Parijs - ID Racing
Glenn Van Parijs - ID Racing
Twee Belgische rijders die dit jaar uitkwamen in de Porsche Carrera Cup Benelux namen dit weekend deel als gastrijder aan de finale van de Porsche Carrera Cup Deutschland op de Hockenheimring. Vic kampioen Glenn Van Parijs kwam er uit voor ID Racing terwijl Ghislain Cordeel voor Team GP Elite reed. Van Parijs maakte indruk door in dit hoogstaande kampioenschap tweemaal in de top tien te eindigen.
Niet minder dan 32 wagens stonden aan de start van de finale races voor de Porsche Carrera Cup Deutschland. Glenn Van Parijs begon het weekend uitstekend met een achtste chrono in de kwalificatie, Ghislain Cordeel klokte de zeventiende tijd. In de eerste race kwam Van Parijs als tiende over de finishlijn maar in de tweede race deed hij nog beter door vijfde te worden. Cordeel klasseerde zich eerst als vijftiende alvorens de tweede race te beëindigen op de veertiende plaats.

Larry ten Voorde won beide races
Larry ten Voorde won beide races
Beide races werden gewonnen door Larry ten Voorde (Team GP Elite) maar de titel ging naar Laurin Heinrich (SSR Huber Racing) die zes races won maar dit weekend zich tevreden moest stellen met  een derde en een vierde plaats. Ten Voorde eindigt het kampioenschap op de tweede plaats voor Dylan Pereira (IronForce Racing by Phoenix). De overige titels waren voor Lorcan Hanafin (Rookie) en Carlos Rivas (ProAm).

Foto's: Porsche Carrera Cup Deutschland

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 23 oktober 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons