van der Horst

Hockenheim: Van der Linde/Niederhauser pakken titel met zege - Vanthoor tweede

Niederhauser - van der Linde
Niederhauser - van der Linde
Kelvin van der Linde en Patric Niederhauser hebben met nog een weekend voor de boeg de titel in de ADAC GT Masters veiliggesteld. Het duo domineerde op zondag met hun Audi uit de stal van HCB-Rutronik Racing; Van der Linde veroverde de pole en controleerde de eerste wedstrijdhelft, waarna Niederhauser de klus afrondde en met vijf seconden voorsprong over de meet kwam. Net als gisteren werd de wedstrijd na de start stilgelegd na een crash van alweer de Callaway Corvette van Kirchhöfer/Pommer, ditmaal aangetikt door de BWT Audi van Stefan Mücke.
Dries Vanthoor en Ricardo Feller werden tweede met de Land Audi #28, zij profiteerden optimaal van trage pitstop van de Grasser Racing Team Lamborghini #82 van Frank Perera en Rolf Ineichen die uiteindelijk derde werd. De zuster GRT bolide van de winnaars op zaterdag (Bortolotti/Engelhart) werd achtste met 30kg extra aan boord. Adrien de Leener en Matteo Cairoli (KÜS Team 75 Bernhard Porsche) bleven eindelijk eens van pech gespaard en sprokkelden een punt met de tiende plek. Tijdens het laatste weekend van september valt op de Sachenring het doek over het ADAC GT Masters seizoen.

--- UITSLAG ADAC GT RACE 2 HOCKENHEIM ---

Foto: ADACDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 15 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheimring ADAC.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons