van der Horst

Hockenheim: Vijfde zege op rij brengt Rast weer in titelstrijd

Rast vs Paffet
Rast vs Paffet
René Rast heeft zijn titelkansen een boost gegeven door zijn vijfde DTM-wedstrijd op rij te winnen. De Duitse titelverdediger ging met dertig punten achterstand als derde van start, net achter Gary Paffet en polesitter Lucas Auer. Terwijl Audi-rijder Rast in de openingsronde nog een plek verloor aan de BMW M4 van Augusto Farfus, nam Paffet de leiding. Enkele ronden later ging ook Rast voorbij Auer en opende hij de jacht op titelrivaal Paffet. Door iets vroeger te komen pitten kon de Duitser het gat met de Brit dichten om vervolgens een rondenlange strijd voor de zege aan te gaan.
Start Race 1 DTM Hockenheim
Start Race 1 DTM Hockenheim
Terwijl Rast moest winnen om zijn kansen op het kampioenschap gaaf te houden, deed ook Paffet ondertussen een goede zaak door virtueel de leiding in het kampioenschap over te nemen van Paul Di Resta (als zesde gestart). Rast liet er geen gras over groeien en passeerde Paffet een ronde na de pitstops met een tweevoudig maneouvre. Een zestal ronden later sloeg de Brit terug in de Spitzkehre, maar Rast heroverde de leiding niet veel later in dezelfde bocht, ditmaal voor goed.

Paul di Resta - Mercedes
Paul di Resta - Mercedes
Na een Safety Car-interventie viel Paffet vervolgens nog ten prooi aan de Audi van Robin Frijns en de BMW van Timo Glock om uiteindelijk pas vierde te worden. Ook Di Resta viel na de herstart nog terug tot de achtste plaats en werd onder meer gepasseerd door de Audi's van Mike Rockenfeller en Nico Müller. Di Resta moet daarmee dus de leiding in het kampioenschap afstaan aan Gary Paffet, die morgen in de finale race van start gaat met een bonus van zes punten. René Rast halveerde zijn achterstand van 30 tot 15 punten en maakt dus nog alle kans.

De drie rijders die nog kampioen kunnen worden:
Gary Paffet: 239
Paul Di Resta: 233
René Rast: 224

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 13 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons