Hockenheim: Winst en titel voor Thomas Preining

Thomas Preining en Manthey EMA zijn de DTM kampioenen 2024
Thomas Preining (Manthey EMA Porsche 911 GT3 R) was al DTM kampioen nog voor de start van de laatste race van het seizoen. De pole die hij eerder op de dag pakte leverde hem drie punten op en dat was voldoende om zeker te zijn van de titel. Preining sloot het seizoen in schoonheid af met de zege in de finale race.
In de race stond er geen maat op Thomas Preining, vertrokken van op de pole reed hij dominant naar de zege. Bij de finish had hij 0.852 seconde voorsprong op Mirko Bortolotti (SSR Performance Lamborghini Huracan GT3 Evo), die zo de titel hem ziet ontglippen. Het podium werd vervolledigd door René Rast (Schubert Motorsport BMW M4 GT3). Sheldon van der Linde (Schubert Motorsport BMW M4 GT3) en Maro Engel (Team MANN-FILTEr Mercedes-AMG GT3) maakten de top vijf vol. Manthey EMA was zaterdag al zeker van de titel bij de teams.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 22 oktober 2023.