van der Horst

Hockenheim: Winst voor Tom Boonen in race 1

CN podium race 1 SCC Hockenheim
CN podium race 1 SCC Hockenheim
Tom Boonen (Deldiche Racing Norma M20 FC) heeft op de Hockenheimring de eerste race voor de Supercar Challenge gewonnen. Boonen nam de leiding van de wedstrijd na de pitstop en behield die tot de race voortijdig werd afgebroken na een zware sortie van de Norma van Alain Berg. Tim Joosen en Steve Vanbellingen eindigden vierde met de tweede Norma van Deldiche Racing. Chris Voet en Bart van den Broeck konden hun polepositie in de Sport-divisie niet verzilveren nadat de Peugeot aan de kant moest na een aanrijding.
Tom Boonen - Deldiche Racing
Tom Boonen - Deldiche Racing
Max Aschoff nam met de Nissan het voortouw na de start, achternagezeten door Steve Vanbellingen en Tom Boonen. Boonen wist al snel op te schuiven naar de tweede plaats en Vanbellingen moest ook Alex Cascatau voor laten. Na een half uur was het tijd voor de verplichte pitstop waarbij de LMP3’s meer tijd verliezen met het bijtanken. Zo kwam Boonen aan de leiding voor Aschoff en de Ligier LMP3 van Julien Schell. De Duitser werd gehinderd in het verkeer en verloor de tweede plaats aan Schell. Met minder dan tien minuten te gaan ging Alain Berg, die Cascatau afgelost heeft, hard van de baan wat een Full Course Yellow-situatie uitlokte, waarna de wedstrijd niet meer hervat werd.

Johan Kraan Motorsports - Radical SR1
Johan Kraan Motorsports - Radical SR1
In de GT-divisie was Bob Herber met zijn Lamborghini Huracán heer en meester, hij haalde het voor de BMW Z3 GT3 van Daan Meijer. In de Supersport 1-divisie was de zege voor de Hyundai i30N TCR van Dennis de Borst/Stan van Oord. Vader en zoon Greenhalgh loodsten de Radical SR1 naar de zege in de Supersport 2-divisie. Na de opgave van de Traxx Racing Team-Peugeot was de overwinning in de Sport-divisie voor de Zilhouette van Mark Wieringa.

Foto's: Supercar Challenge
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 22 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Hockenheim.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons