van der Horst

Hockenheim: Winst voor van der Lindes (Audi) - Jaminet/Renauer (Porsche) pakken titel met 1 punt

Jaminet - Renauer
Jaminet - Renauer
Kelvin en Sheldon van der Linde hebben de laatste ADAC GT Masters race van het seizoen op hun naam geschreven, maar Mathieu Jaminet en Robert Renauer konden de titel veiligstellen met een marge van amper één punt op de Zuid-Afrikanen. De Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R van de kersverse kampioenen begon aan de wedstrijd met 16 punten voorsprong op de Land Motorsport Audi R8 LMS GT3 #28, maar Jaminet kwalificeerde de wagen pas als tiende terwijl de van der Lindes als vierde van start gingen. Nochtans leek de Mann Filter Team HTP Mercedes-AMG GT3 #47 van Maxi Götz en Markus Pommer aanvankelijk de voornaamste uitdager van het Porsche duo te worden, Götz zette de wagen op pole en moest vandaag slecht 10 punten goedmaken op de Porsche.
Vanthoor - Reinke - Götz
Vanthoor - Reinke - Götz
De knalgele Mercedes kwam echter niet verder dan de eerste bocht na een contact met de EFP by TECE Audi van Dries Vanthoor, waarna de race werd stilgelegd gedurende een kwartier. Vanthoor was als tweede gestart en kreeg naar eigen zeggen zijn wagen niet tijdig afgeremd voor de eerste bocht (zie video onderaan). Ook de KÜS Team75 Porsche van Klaus Bachler (teamgenoot Adrien De Leener) en de ISR Audi werden uitgeschakeld bij dit startincident. Dries Vanthoor ging zich achteraf uitgebreid verontschuldigen bij Götz, die met lege handen achter bleef. HTP stelde gisteren wel al de titel bij de teams veilig.

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Dankzij het tumult bij de start kon Jaminet al meteen zes plekken opschuiven om als vierde van start te gaan na de rode vlag, net achter de Land Motorsport Audi van hun naaste achtervolgers. De Herberth Porsche verloor tijdens de pitstops nog een positie aan de HTP Mercedes #48 van Indy Dontje en Maxi Buhk, terwijl de Land Motorsport Audi jacht begon te maken op de overwinning. Op enkele minuten van het einde passeerde Sheldon van der Linde dan de GRT Lamborghini Huracán GT3 van leider Robert Ineichen (als tweede gekwalificeerd door Christian Engelhart), waardoor Renauer plots in een precaire situatie terecht kwam. De Duitser hield het hoofd koel en kon nipt de KÜS Team75 Porsche van Timo Bernhard en de Callaway Competition Corvette C7 GT3-R afhouden. Frédéric Vervisch stond overigens vandaag niet aan de start omdat de Aust Motorsport Audi niet tijdig kon gerepareerd worden na de crash van teamgenoot Nikolaj Rogivue gisteren.
  Foto's: ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zondag 23 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim ADAC.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons