van der Horst

Hockenheim: Wittmann pakt pole voor Rast en Paffett

Marco Wittmann
Marco Wittmann
Marco Wittmann heeft zijn eerste pole van het seizoen bemachtigd in de allerlaatste kwalificatiesessie van de Deutsche Tourenwagen Masters editie 2018. De BMW-rijder liet een 1:32.683 optekenen en bleef daarmee nipt de twee titelrivalen René Rast en Gary Paffett voor. Rast (Audi) start straks dus vanop de eerste rij en verkleint zijn achterstand op Mercedes-rivaal Paffett zo van 15 tot 14 punten. Indien de Audi-rijder vandaag zijn zesde opeenvolgende zege pakt en Paffett niet in de top vier eindigt verlengt de Duitser zijn titel.
Philipp Eng - BMW Team RBM
Philipp Eng - BMW Team RBM
Rast en Paffett worden in de puntentelling echter nog gescheiden door Paul Di Resta. De Schot kende een slechte kwalificatiesessie en kwam niet verder dan de elfde tijd (+0.431s), hoewel hij amper zeven punten moet goedmaken op zijn merkgenoot beschikt Di Resta straks dus over de slechtste uitgangspositie. Het Mechelse RBM zette een goede collectieve prestatie neer met de vierde (Bruno Spengler), zevende (Joel Eriksson) en achtste (Philipp Eng) chrono.

Foto's: Vincent Wouters & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 14 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons