van der Horst

Hockenheim: Zege voor Verheyen Motorsport by T2 Racing in race 1

Verheyen Motorsport by T2 Racing - Norma M20 FC
Verheyen Motorsport by T2 Racing - Norma M20 FC
Drama voor Deldiche Racing net voor de start van de eerste race van de Supercar Challenge te Hockenheim. Sam Dejonghe die van op de pole zou starten moet de wagen in de opwarmronde aan de kant zetten met technische averij. Wat volgt is een geanimeerde race met weer enkele safety car periodes. Uiteindelijk werden Brent Verheyen en Ian Gepts (Verheyen Motorsport by T2 Racing Norma M20 FC) tot winnaars gekroond. Zij gingen de BODA Racing BMW M6 GT3 van Daan Meijer vooraf, die wel de zege bij de GT’s pakte.
Podium Proto CN race 1
Podium Proto CN race 1
Gary Hauser stond dus alleen op de eerste lijn met zijn Norma LMP3 en hij nam dan ook bij de start de leiding voor Ian Gepts. Roger Grouwels met de Nissan GT-R GT3 volgde op de derde plaats, maar al snel werd hij voorbijgegaan door Bart Arendsen. Na een korte tussenkomst van de safety car nam Hauser weer de kop en reed naar een voorsprong van 15 seconden op Gepts. De twee leiders maakten van een nieuwe safety periode gebruik om hun pitstop af te werken, Lea Maurer en Brent Verheyen nemen het stuur over. Maurer was echter niet opgewassen tegen een jagende Verheyen en ook Daan Meijer ging voorbij aan de LMP3. Verheyen behield de leiding en kwam als eerste over de finish voor Meijer, Max Tubben (Zilhouette GTR), Bart Arendsen (BMW M6 GT3) en Luc de Cock (Deldiche Racing Norma M20 FC). Maurer kwam als zesde binnen.

Verhulst Invest Motorsport - Honda Civic TCR
Verhulst Invest Motorsport - Honda Civic TCR
In de Supersport 2 divisie kregen we een duel op het scherp van de snee tussen landgenoten Tony Verhulst (Verhulst Invest Motorsport Honda Civic) en Pieter Denys (Xwift Racing Events Ligier JS2). De klassezege ging uiteindelijk naar de Hondarijder. Ted van Vliet (JR Motorsport BMW E92) was primus in de SuperSport 1 divisie. Onze landgenoten Chris Voet en Bart van den Broeck (Traxx Racing Team Peugeot RCZ Cup) werden vierde in de Sportdivisie die gewonnen werd door de Zilhouette Sport van Bernard Blaak en Lars Blaak.

Foto's: Supercar ChallengeDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 14 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Hockenheimring.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons