Hockenheim: zeges voor Paffett en Glock

Timo Glock en Gary Paffett
Gary Paffett (Mercedes) en Timo Glock (BMW) zijn de winnaars van het eerste raceweekend in het nieuwe DTM-seizoen. Zowel de Brit als Duitser wonnen hun wedstrijd vertrekkend vanop de pole. In de wedstrijd die ze niet wonnen werden beide piloten telkens derde waardoor het duo na één manche reeds een grote voorsprong kennen op de overige tegenstanders. De tweede plaats ging in race één naar Lucas Auer (Mercedes) en op zondag naar Mike Rockenfeller (Audi). Mattias Ekström, die het kampioenschap verlaten heeft ten voordele van het World Rallycross Championship, keerde voor één manche terug, als gastrijder. Met een zeventiende en een zestiende plaats was het, sportief gezien, een afscheid in mineur voor de Zweed die sinds 2001 actief was in DTM en kampioen werd in 2004 en 2007.
Gary Paffett, Lucas Auer en Timo Glock
Met het vertrek van Ekström is nu Paffett de meest ervaren piloot in het veld maar een overwinning was geleden van 2013 voor de Brit. Auer nam bij de start de leiding in race 1 maar Paffett versloeg de Oostenrijker met een uitstekende pitstop en won voor de neef van Gerhard Berger. Mercedes begint dus uitstekend aan zijn laatste DTM-seizoen. Timo Glock diende na de wedstrijd toe te geven het tempo van de zilveren pijlen niet te kunnen volgen in zijn BMW. Ook de plaatsen vier en vijf waren voor Mercedes met Edoardo Mortara en Pascal Wehrlein. De kampioen van 2015 maakte dus een geslaagde comback na zijn (voorlopig) mislukte aanval op de Formule 1. Audi kende een zwak begin met als hoogst geplaatste rijder titelverdediger René Rast op plaats negen.

De tweede wedstrijd kende veel meer pit dan de eerste met een onophoudelijke strijd tussen Glock en Paffett met daarachter verschillende deur-aan-deur-duels. Paffett verloor in de slotfase nog zijn tweede plek aan Rockenfeller maar mooi om te zien was de omhelzing na de wedstrijd tussen Glock en Paffett als uitlating vanwege hun harde maar faire gevecht. De Duitser noemde het de beste race uit zijn leven. Debutant Joel Eriksson (BMW) stal eveneens de show met een erg mooie vierde plaats. De Zweed, vorig seizoen vicekampioen in Europese Formule 3, geraakte in de slotfase net niet voorbij Paffett, anders stond de rookie zowaar op het podium. Die andere Zweed, Ekström, trok zich niets aan van zijn positie en nam na 197 wedstrijden gepast afscheid van de fans met enkele doughnuts.