van der Horst

Hoevenaars en Belgium Racing op zucht van titel

Hoevenaars versus van Splunteren
Hoevenaars versus van Splunteren
Dit weekend wordt op Circuit Park Zandvoort de laatste manche verreden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de snelste merkencup van de Benelux die steeds borg staat voor heel wat spektakel en close racing.
  • Shopa
Nicolas Vandierendonck - Thems Racing by DVB
Nicolas Vandierendonck - Thems Racing by DVB
In de AM Klasse is de grootste beker reeds voor Yannick Hoogaars en Belgium Racing, maar voor de tweede plaats is het laatste woord nog niet gezegd en zal het tot een duel komen tussen Yves Noël, die momenteel op de tweede plaats staat met een verschil van vier punten op Nicolas Vandierendonck. Deze laatste zal er ongetwijfeld alles aan doen om de titel van vice-kampioen richting Thems Racing by DVB te loodsen en met de laatste race op Zandvoort nog vers in het geheugen zien we hem in staat om opnieuw de wedstrijd naar zijn hand te zetten.

Max van Splunteren
Max van Splunteren
In de PRO klasse staat Hoevenaars met de Belgium Racing Porsche knap aan de leiding met 4 punten voor op Max van Splunteren en 17 op Xavier Maassen. Een Nederlands onderonsje dus waarbij zowel Maassen als van Splunteren het niet meer zelf in handen hebben. Maassen rijdt maar één race gezien hij de Porsche deelt met Vandierendonck, terwijl ook van Splunteren door zijn drukke agenda met de Blancpain Sprint Series ook maar alleen de AM race zal afwerken. Hij krijgt trouwens met Schothorst een Nederlandse ervaren cuprijder naast zich die ook een AM rijder is. In een dergelijke situatie zegt het reglement dat beide AM rijders hun wedstrijd zelf mogen kiezen. Door zijn drukke agenda wordt dit voor van Splunteren de tweede race of de AM race. Het is slim van van Splunteren om eerst de ervaren Schothorst in te zetten die ervoor moet zorgen dat Hoevenaars de wedstrijd niet wint.

Peter Hoevenaars - Belgium Racing
Peter Hoevenaars - Belgium Racing
Van Splunteren en Maassen hebben maar één kans, terwijl Hoevenaars het beste resultaat van de twee races in rekening mag brengen. Eerst komen de Pro’s in actie zonder Van Splunteren en indien Hoevenaars deze race weet te winnen is hij reeds zeker van de titel. Wordt hij tweede, gecombineerd met de punten van de pole en de snelste wedstrijdronde, dan pakt hij ook reeds de titel na de eerste race. Ook Maassen kan op papier nog de titel pakken, maar dan moeten Hoevenaars en van Splunteren uitvallen of met problemen af te rekenen krijgen.   

Zowel de kwalificaties als de races zelf kunnen dus opnieuw uitdraaien op een spannende strijd.

Foto's: PGCCB - Niels Vaeck - Ronald Janssens

 Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op vrijdag 9 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons