van der Horst

Hoevenaars tweemaal op de pole

Peter Hoevenaars - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Peter Hoevenaars - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Het behalen van de pole voor de twee slotraces van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux in Zandvoort is opnieuw een belangrijke stap richting de titel voor de Belgium Racing-rijder Peter Hoevenaars. Hierdoor pakt hij een extra punt en diept zodoende zijn voorsprong op van Splunteren verder uit tot vijf punten.
Voor Hoevenaars valt er nu nog meer druk van zijn schouders en de Nederlander hoeft in een van de twee races zelfs niet eens de snelste rondetijd op te zoeken voor nog een bijkomend punt. De Nederlander heeft nu genoeg aan een tweede plaats in een van beide races om de titel richting Belgium Racing te brengen.

Tijdens de eerste kwalificatie was Hoevenaars een dikke halve seconde sneller dan de Nederlander Schothors die met de wagen van van Splunteren de PRO race zal rijden. Maassen start met de Thems Racing by DVB Porsche op de tweede startrij, geflankeerd door Dylan Derdaele die een fractie (36/100 sec.) sneller onderweg was dan Jurgen Van Hover. De pole bij de AM’s is voor Hoogaars die de titel in de klasse reeds op zak heeft.

In Q2 was opnieuw Hoevenaars de snelste met een halve seconde voor op van Splunteren terwijl Derdaele en Van Hover de tweede startrij bemannen. Ook hier was Hoogaars de snelste bij de AM’s en kreeg Nicolas Vandierendonck net als de vorige race in Zandvoort een derogatie en zal morgen achteraan starten.

Foto: PGCCBDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 10 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons