van der Horst

Hokenheim: Alexander Smolyar beste in de regen

Oscar Piastri - R-ace GP
Oscar Piastri - R-ace GP
De zege in de tweede race voor de Formule Renault Europe te Hockenheim ging naar Alexander Smolyar (R-ace GP). Oscar Piastri (R-Ace GP) deed de beste zaak in het kampioenschap, hij eindigde tweede terwijl titelrivaal Victor Martins (MP Motorsport) ditmaal niet verder kwam dan de vijfde plaats. Amaury Cordeel (MP Motorsport) pakte de achtste plaats, Ugo De Wilde finishte als elfde.
  • MF Racing
Alexander Smolyar - R-ace GP
Alexander Smolyar - R-ace GP
Alexander Smolyar en Victor Martins deelden de eerste startlijn maar door de hevige regen besloot de organisatie de start te geven achter de safety car die twee ronden voor het peloton reed. Martins was het best weg maar al snel volgde een nieuwe safety car periode nadat al verschillende wagens de weg kwijt waren geraakt. Bij de herstart verraste Smolyar zijn rivaal Martins en reed weg tot alweer een neutralisatie zijn voorsprong teniet deed. Uiteindelijk werd Smolyar niet meer bedreigd nadat Martins en Caio Collet met elkaar in contact kwamen, Martins viel terug naar plaats vijf, Collet werd nog derde na Piastri. Amaury Cordeel startte van op de twaalfde plaats en wist op te rukken naar positie acht bij de finish.  

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 6 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons