van der Horst

Höljes: Nabeschouwing Enzo Ide

In het Zweedse Höljes is afgelopen weekend de vierde manche van het Europese kampioenschap rallycross afgewerkt. Onze landgenoot Enzo Ide was er aan het werk in Euro RX1 en na een weekend met hoogtes en laagtes komt Ide als de runner-up in het Europese kampioenschap begin augustus naar Mettet om daar de aanval op de leidersplaats in het EK in te zetten. Ide werd in Zweden achtste en heeft nu vijf punten goed te maken op Anton Marklund in de eindspurt van het Euro RX1 Rallycross Championship.
  • Prospeed Competition
In Euro RX1, het Europese kampioenschap rallycross voor Supercars, verdedigde Enzo Ide (Audi S1) in Zweden zijn leidersplaats. Hij reisde naar Zweden af met één luttel puntje voorsprong op de Zweed Anton Marklund (Ford Fiesta). Ide moest na de eerste dag vrede nemen met een vijfde plek. Hij liet een tweede, vijfde en negende reekstijd noteren waarbij in die laatste reeks Ide duidelijk problemen kende met de Audi.
 
Enzo Ide begon op zondagochtend in Euro RX1 met winst in zijn startgroep van de vierde reeks prima aan de dag. Dat leverde hem een vierde reekstijd op en meteen een plek op de eerste rij van zijn halve finale.
 
In die tweede halve finale stond de Zweed Anton Marklund op de pole met Ide naast hem. Marklund kwam goed weg, maar Ide kon vanop zijn positie niet meteen de aansluiting vinden. Er werd dan beslist om snel te jokeren maar de Let Janis Baumanis deed net voor hem hetzelfde. Rondenlang moest Ide achtervolgen, maar zonder resultaat. Met een vierde plek greep Enzo Ide net naast een finaleplaats.
 
Enzo Ide was dan ook niet gelukkig met het resultaat: "Het was moeilijk om in de halve finale weg te raken vanop de eerste rij door het water. In feite had de organisatie telkens de piste moeten droogvegen. Je zag dat ook in de eerste halve finale waar Andreas Bakkerud niet weg raakte. Toen ik vervolgens in de finale zelf Marklund snel weg zag rijden, vreesde ik dat het kampioenschap nagenoeg beslist was. Maar dankzij zijn problemen, blijft het nu toch spannend en ik kom dan ook zeer gemotiveerd naar Mettet, voor de voorlaatste manche van het Europese kampioenschap. Ik hoop dat alle fans de Belgen in Mettet komen aanmoedigen.”
 
De Belgische manche van het EK en het WK in Mettet vindt op 5 en 6 augustus plaats.

Enzo Ide Press

Enzo Ide press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Internationaal op dinsdag 4 juli 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons