van der Horst

Holten Motorsport kiest als eerste voor Projekt E

Daniël Holten
Daniël Holten
Het Noorse Holten Motorsport wordt het eerste team dat opteert voor Projekt E, het concept dat volgend seizoen zijn eerste race kent in Spa-Francorchamps. Projekt E is een samenwerking tussen STARD (Stohl Advanced Research and Development) en IMG, de promotor van het FIA World Rallycross Championship, en zal net zoals de Euro RX, de RX2 en de Super1600 fungeren als support race binnen het WK RX.
STARD (Stohl Advanced Research and Development) Ford Fiesta Projekt E
STARD (Stohl Advanced Research and Development) Ford Fiesta Projekt E
STARD, het team rond de Oostenrijker Manfred Stohl, heeft met IMG een overeenkomst bereikt die omvat dat het team tegen volgend seizoen vijf wagens bouwt voor verkoop of verhuur. Holten Motorsport heeft nu de eer om als eerste team officieel te worden aangekondigd om volgend seizoen te debuteren in het elektrisch rallycross tijdperk.


Michael Sakowicz, CEO en oprichter van STARD is tevreden met de komst van Holten Motorsport richting Projekt E.
“De officiële Projekt E-presentatie door STARD en IMG was slechts een paar weken geleden, maar er komt nu reeds beweging binnen teams die interesse tonen in deze nieuwe divisie. We zijn verheugd dat Holten Motorsport het eerste team is dat hun deelname officieel aankondigt. Tijdens een recente bijeenkomst in Wenen hebben we het team van Holten de mogelijkheid kunnen geven om de auto te testen en het vervolg is gekend. We kijken nu uit naar de samenwerking met Holten als onze eerste klant op weg naar een nieuw tijdperk.”
 
Voor Daniël Holten wordt het uiteraard wennen, maar de Noor brengt een pak ervaring mee. Hij reeds een tiental seizoenen actief en heeft quasi alle reeksen binnen het RX doorlopen. Van het Noors kampioenschap over de Super1600, TouringCar, RX2 tot EuroRX en WorldRX.

Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op dinsdag 26 november 2019.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons