van der Horst

Honda Civic Type R is de snelste voortrekker op de Ring! (+ Video)

Honda Civic Type R
Honda Civic Type R
De Honda Civic Type R heeft het ronderecord bij de voorwielaangedreven bolides op de Nürburgring Nordschleife scherper gesteld. Begin deze maand noteerde de wagen een rondje in 7 minuten en 43,8 seconden; bijna zeven tellen rapper dan de voorganger in mei 2014. Het huidige record stond op naam van de Volkswagen Golf GTI Clubsport S die begin december vorig jaar een rondje in 7:47.19 realiseerde. Het is niet bekendgemaakt wie achter het stuur zat van de Honda (of de Golf) bij de recordpoging.
Honda Civic Type R
Honda Civic Type R
“De bochtsnelheid die bereikt kan worden met de nieuwe Type R ligt hoger omdat de auto een grotere spoorbreedte en bredere banden heeft, en ook een langere wielbasis, nieuwe wielophanging met meerdere verbindingen aan de achterkant en geoptimaliseerde aerodynamica voor betere stabiliteit”, aldus Ryuichi Kijima, hoofdtechnicus voor het chassis van de Honda Civic Type R. De wagen die werd gebruikt stond geschoeid op straatlegaal racebanden en is niet identiek aan het productiemodel, maar volgens Honda wel representatief.

Honda Civic Type R
Honda Civic Type R
Zo werd er een rolkooi toegevoegd voor de veiligheid, zonder dat dit de stijfheid van het chassis beïnvloedde. Om het extra gewicht hiervan te compenseren werden het infotainmentsysteem en de achterstoelen verwijderd. De bolide, de tiende generatie Civic ondertussen, moet deze zomer in productie gaan, in het Britse Swindon. Het absolute ronderecord bij productiewagens op de Nordscheife staat al een klein decennium op naam van Michael Vergers in de Radical SR8 LM.

De onboardbeelden van het recordrondje kan u hieronder bekijken.



Foto's: Honda



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op maandag 24 april 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons