van der Horst

Honda herbevestigt rijderskwartet, Monteiro en Tassi in Liqui Moly Team Engstler-kleuren

Liqui Moly Team engstler
Liqui Moly Team engstler
Néstor Girolami, Esteban Guerrieri, Tiago Monteiro en Attila Tassi zullen ook in 2022 onder de Honda-banier rijden in het FIA WTCR-kampioenschap. Constructeur Honda komt dus andermaal met het zelfde rijderskwartet aan de start. Opvallend hierbij is dat de Portugees en de Hongaar voortaan onderdak vinden onder de LIQUI MOLY Team Engstler-luifel en niet langer voor rekening rijden van het ALL-INKL.DE Münnich Motorsport-team van teameigenaar René Münnich. De naam van het klantenteam waarmee Girolami en Guerrieri in zee gaan, wordt later bekend gemaakt, verwacht wordt dat dit andermaal Münnich Motorsport zal zijn. Vanzelfsprekend zullen beide klantenteams de technische ondersteuning genieten van JAS Motorsport, voortaan geleid door Mads Fischer.
Tiago Monteiro - Liqui Moly Team Engstler
Tiago Monteiro - Liqui Moly Team Engstler
De samenwerking tussen Honda en LIQUI MOLY Team Engstler koppelt een racewinnend team aan een auto die de afgelopen vier seizoenen reeds 20 overwinningen op het hoogste niveau van de toerwagencompetitie heeft behaald.  Hoewel het team uit het Duitse Wiggensbach voor het eerst met de Civic Type R TCR aan het werk gaat, kan het rekenen op de ervaring van Monteiro en Tassi, die reeds voor het vierde seizoen op rij als teamgenoten met de Civic aan de start komen. LIQUI MOLY van zijn kant is reeds geruime tijd trouwe partner van teameigenaar Franz Engstler, een racewinnaar in WTCC en tevens Independent-kampioen, het klassement voorbehouden aan privérijders.

Team Engstler Honda Civic
Team Engstler Honda Civic
Voor Team Engstler wordt het het derde seizoen in WTCR,nadat het tot 2014 met Franz Engstler zelf in het WTCC actief was. Vorig seizoen wist Team Engstler met de nieuwbakken Hyundai Elantra N met Jean-Karl Vernay twee zeges te boeken, terwijl youngster Luca Engstler in de tweede race op de Nordschleife als tweede finishte. Of en waar laatstgenoemde, in 2021 nipt winnaar van de Young Driver Trophy, aan de WTCR-bak komt is onduidelijk.

Na 2021 te zijn begonnen met een spraakmakende overwinning in de eerste van twee races op de legendarische Nürburgring Nordschleife voor ALL-INKL.DE Münnich Motorsport, wist Monteiro naderhand geen podium meer te versieren. Het seizoen eindigde in mineur toen de man uit Porto wegens een bacteriële borstinfectie forfait moest geven voor de finalemeeting in het Russische Sochi. Sinds zijn herstel in zijn thuishaven ging de inmiddels 45-jarige hard werken aan de voorbereiding op zijn 11e seizoen als Honda Racing-piloot.

"Het is geweldig om LIQUI MOLY Team Engstler te verwelkomen in de Honda-familie", aldus Monteiro. “Met mijn ervaring wil ik ze graag helpen om snel te integreren. Ik wil ook ALL-INKL.DE Münnich Motorsport bedanken voor de hoogtepunten die we de afgelopen twee jaar hebben gedeeld. Ik ben trots om met Honda door te gaan naar een elfde seizoen, we hebben een fantastische relatie opgebouwd en ik voel me heel gelukkig dat ik in deze positie zit. Ik had heel december vrij om te herstellen van mijn borstontsteking, en nu begin ik weer de grenzen van mijn lichaam te verleggen. Ik ben echt gemotiveerd om met Attila en de Team Engstler-ingenieurs met de Civic Type R TCR aan de slag te gaan tijdens de wintertests die zeer cruciaal zullen zijn".

Attila Tassi - Liqui Moly Team Engstler
Attila Tassi - Liqui Moly Team Engstler
Ook Monteiro's teamgenoot  Attila Tassi liet afgelopen seizoen in de tweede race in het Portugese Estoril een zege voor ALL-INKL.DE Münnich Motorsport noteren. Hoewel amper 22 jaar en reeds toe aan zijn vierde seizoen  als Honda Racing-piloot, wil de Hongaar in 2022 verderbouwen aan de progressie die hij afgelopen jaar liet optekenen. 

Het is echt een trots moment voor LIQUI MOLY Team Engstler om met Honda samen te mogen werken in het WTCR en voor mij persoonlijk een fantastische ontwikkeling. Het biedt het team een geweldige kans om te groeien in het WTCR" aldus Franz Engstler van zijn kant.

 "De bevestiging dat Honda Racing andermaal vier rijders in het WTCR zal ondersteunen via twee klantenteams is echt geweldig nieuws in de aanloop naar het vijfde seizoen van de serie. In korte tijd heeft LIQUI MOLY Team Engstler zich bevestigd als een koploper. Het zal  interessant zijn de progressie van het team te volgen nu het een nieuwe samenwerking met Honda Racing en JAS Motorsport begint. Met Tiago Monteiro en Attila Tassi en races in zowel Hongarije als Portugal op de kalender zijn de fans er alvast zeker van voor minstens één lokale held te zullen kunnen supporteren." aldus Jean-Baptiste Ley, de nieuwe WTCR Director voor seriepromotor Discovery Sports Events. Ley volgt  Xavier Gavory op die zich voortaan volledig op de eTouring Car World Cup zal focussen. 

Foto's: Honda Racing, Team Engstler  & FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 14 januari 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons