van der Horst

Honda introduceert nieuwe F1-motor

Red Bull Honda Racing Team
Red Bull Honda Racing Team
Honda heeft bekend gemaakt dat zowel Red Bull Racing als Scuderia Toro Rosso komend weekend met een nieuwe motor zullen starten aan de Grote Prijs van Azerbeidzjan. De nieuwe krachtbron wordt iets vroeger dan gepland geïntroduceerd omdat Honda problemen ontdekt had bij de eerste specificatie. Dat was trouwens ook de reden waarom Daniil Kvyat in China al een (tweede) nieuwe verbrandingsmotor kreeg.
  • Oeste Kart
Alexander Albon - Scuderia Toro Rosso
Alexander Albon - Scuderia Toro Rosso
Per seizoen mag elke wagen uitgerust worden met drie nieuwe verbrandingsmotoren en voor Daniil Kvyat en Alexander Albon wordt dit al hun derde element, dat na amper drie wedstrijden. Als ze later dit seizoen nog een nieuwe verbrandingsmotor installeren - en dat kan bijna niet anders - zullen ze een gridstraf opgelegd krijgen. Voor Max Verstappen en Pierre Gasly wordt het een eerste vernieuwing.

Honda beschrijft de voordelen van de nieuwe specificatie als "beter betrouwbaar en met langere levensduur, terwijl het ook een iets betere prestatie neerzet." Wellicht hoopt de Japanse constructeur op een beduidend betere prestatie zodat men de strijd kan aangaan met Mercedes en Ferrari. Het circuit in Bakoe staat gekend als één waar de motor een cruciale rol speelt, te wijten aan het lange rechte stuk van 2,2 kilometer waar de hoogste snelheden van het seizoen gehaald worden.

Foto's: Racing International Photography & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op woensdag 24 april 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons