Honda-motor trilt McLaren MCL32 letterlijk stuk

Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
Rondetijden tijdens een wintertest zeggen doorgaans niet alles, maar in het geval van McLaren is de combinatie van de chrono's met de slechte betrouwbaarheid alvast een zorgenkind. Niet alleen hinkte McLaren-Honda voorlopig bijna drie tellen achterop, ook lijken er elke dag wel nieuwe problemen op te duiken bij het ooit roemruchte Britse team. Bij McLaren zit men met de handen in het haar en verwacht men op korte termijn geen zoden aan de dijk te kunnen brengen. De Britten leggen de oorzaak van de problemen unaniem bij motorpartner Honda en de Britse TV-zender Sky meent nu te weten dat het vibraties van de krachtbron zijn die de McLaren - letterlijk - stuk trillen.
Stoffel Vandoorne - McLaren
Stoffel Vandoorne - McLaren
De McLaren MCL32 kende bij de laatste testdag van Stoffel Vandoorne, donderdag, en de laatste testdag met Fernando Alonso aan de knoppen, gisteren vrijdag, telkens meerdere problemen waarbij de wagen plots stilviel. Elektrische problemen lagen aan de basis en telkenmale leek McLaren de wagen simpelweg opnieuw te kunnen starten, zonder al te veel oponthoud. De troepen van Eric Boullier bevestigden dat ze meermaals onderdelen vervingen om de oorzaak te traceren, maar voorlopig nog in het duister tasten naar wat dan wel de echte, onderliggende oorzaak is.

Het Britse Sky F1 meent die oorzaak nu te kennen. "Zo ver ik kan vaststellen, is het probleem trillingen. Zoveel trilling dat het de electronica treft en dingen gewoon uit elkaar vallen op alle mogelijke plaatsen."

Lees ook: McLaren en Honda vinden oorzaak elektrische problemen niet
Lees ook: Wintertesten Barcelona, dag 7: Opnieuw problemen voor Stoffel Vandoorne's McLaren

Foto's: Martijn Wouters & Ronald Ooms

 


  • Powercars