van der Horst

Honda Performance Development creëert Esports Academy

Inschrijvingsformulier GT World Challenge
Inschrijvingsformulier GT World Challenge
Honda Performance Development heeft in samenwerking met JAS Motorsport een Esports Academy gelanceerd. De baas van Honda en Acura, zijn motorsport-tak in Noord-Amerika, wil samen met het Europese JAS Motorsport de volgende generatie racetalent vinden door middel van simracen.
In samenwerking met SRO America gaat de HPD JAS Esports Academy op zoek naar de beste simracers in de wereld met behulp van het Acura NSX GT3 Evo-platform op Assetto Corsa Competizione. Gamers uit Noord-Amerika, Europa en Azië kunnen zich inchrijven om deel te nemen aan de simraces. De uiteindelijke winnaars worden officiële Esports-fabrieksrijders van HPD JAS.

De eerste manche voor de HPD JAS Esports Academy begint vandaag, met open kwalificaties om de 25 beste simracers per continent te kiezen. Na die 'Driver Search' die op 18 mei wordt beëindigd, mogen de geselecteerde racers deelnemen aan verschillende GT World Challenge Esports Sprint- en Endurance-kampioenschappen over de hele wereld. 

Degenen die de beste resultaten behalen in die races, zullen uiteindelijk Esports-fabrieksrijders van Honda Performance Development en JAS Motorsport worden. Zij krijgen dan ook de kans om een driedaagse race-opleiding te volgen die wordt aangeboden door Skip Barber Racing School, met tests in TC America Honda Civic Type R en Civic Si TCA-raceauto's.

De kwalificaties sluiten morgen om 8 uur 's ochtends.

Foto: SRO Motorsport Group



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Simracing op vrijdag 14 mei 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons