van der Horst

Honda presenteert NSX GT3 (+ Foto's)

Honda NSX GT3
Honda NSX GT3
Honda is de meest recente constructeur die toetreedt tot de GT3-klasse. In de paddock van Spa-Francorchamps haalde de Japanse autobouwer het doek van haar NSX GT3, een wagen die ontwikkeld werd in samenwerking met het Italiaanse JAS Motorsport. In eerste instantie zullen van de imposante wagen een twaalftal exemplaren gebouwd worden, maar de productie zal worden opgeschaald tot het aantal van zeventig wagens bereikt is tijdens de huidige homologatiecyclus die loopt tot 2024.
Honda NSX GT3
Honda NSX GT3
De Honda NSX GT3 moet voor Honda de hoeksteen vormen van diens nieuwe klantenprogramma. De basis van de wagen werd eind vorig jaar ontwikkeld en deze werd in de maanden nadien verder op punt gezet in de Verenigde Staten in de Pirelli World Challenge en het IMSA Weathertech Sportscar Championship, waar de NSX al twee overwinningen binnenhaalde. Momenteel zijn twaalf exemplaren voorzien die allen zullen worden afgeleverd tussen oktober van dit jaar en februari volgend jaar.

"De NSX was altijd bedoeld om te gaan racen. We hebben gekeken naar welke omgeving het meest gepast is en besloten dan om in te stappen in GT3", licht Robert Watherston van Honda Motor Europe toe. "GT3 is een ideaal platform gezien het een globale categorie is; je kan met klanten racen in verschillende kampioenschappen. Ons programma is eveneens globaal en we willen actief zijn over de hele wereld. Kijkend naar de competitie, is dit het juiste ogenblik. We hebben echter veel te bewijzen met de wagen, zeker gezien ons verleden. Onze bedoeling is nu om succesvol te zijn met de wagen en ook te zorgen dat klanten succesvol zullen zijn. De intentie is niet alleen om races te winnen, maar ook om titels te scoren."

Honda is niet de enige Japanse constructeur die de GT3 markt betreedt in 2018, ook Lexus zal vanaf volgend seizoen de RCF GT3 aanbieden en een programma in de Blancpain GT Series afwerken. 
 

Foto's: Martijn Wouters  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons