van der Horst

Honda Racing behoudt zijn line-up voor 2021

Honda Racing houdt vast aan het vertrouwde kwartet
Honda Racing houdt vast aan het vertrouwde kwartet
Honda Racing heeft vandaag zijn steun aan zijn klantenprogramma in de WTCR − FIA World Touring Car Cup hernieuwd door als eerste zijn line-up voor het nieuwe seizoen bekend te maken. Onder het motto 'never change a winning team' wordt er in 2021 al voor de derde keer op rij gewerkt met het vertrouwde kwartet Néstor Girolami - Esteban Guerrieri - Tiago Monteiro - Attila Tassi. De namen van beide teams waarmee het viertal dit seizoen met de Civic Type R TCR aan de start verschijnt worden later meegedeeld, maar het lijdt weinig twijfel dat Dominik Greiner andermaal de Honda-falanx zal aanvoeren.
Afgelopen jaar gebeurde dat onder de ALL-INKL.COM Münnich Motorsport- en  ALL-INKL.DE Münnich Motorsport-banier, waarbij het Argentijnse duo Guerrieri-Girolami in totaal vijf overwinningen boekte, goed voor de tweede plaats in het teamkampioenschap.

Met vier zeges nam Esteban Guerrieri hiervan het leeuwendeel voor zijn rekening; voor de snel geëmotioneerde Zuid-Amerikaan staat de teller inmiddels op tien WTCR-overwinningen, een record. Diens landgenoot Girolami kwam in zijn WTCR-carrière al vier keer op de hoogste podiumtrede te staan, nadat hij in 2020 de openingswedstrijd in Zolder had gewonnen. Nestor schopte het voorts nog drie keer tot op het podium en liet tijdens de kwalificatiesessie op de Nordschleife een nieuwe recordtijd optekenen. 

Tiago Monteiro is inmiddels aan zijn tiende seizoen onder de Honda Racing-vlag toe. Ook de Portugees versierde vorig seizoen op de Hungaroring een podiumplek nadat hij er tweede was geëindigd achter merkgenoot Guerrieri, en Girolami voorafging.

Ook youngster Attila Tassi (21) liet in zijn tweede seizoen bij Honda podiumplaatsen optekenen. De Hongaar eindigde derde in Zolder en recidiveerde op de Nürburgring. Met 100 punten op zijn conto boekte hij duidelijk vooruitgang ten opzichte van zijn debuutseizoen in 2019.

Voor de start van het nieuwe WTCR-seizoen wordt het aftellen naar 14 mei. Afspraak op de Hungaroring, voor de eerste van acht meetings die de deelnemende teams en rijders na een jaar 'zonder' in principe opnieuw richting Azië voert.

Foto: Honda Racing/D.NoelsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 15 januari 2021.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons